SİGORTA DOLANDIRICILARINA KANMAYIN

Vatandaşları türlü tuzaklarla dolandırmayı amaçlayan dolandırıcıların, “Ucuz ve indirimli sigorta” vaadiyle vatandaşların dolandırdığına dikkat çeken Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, vatandaşları bu konuda uyardı.

GÜNDEM 10.06.2023 16:27:00 0
SİGORTA DOLANDIRICILARINA KANMAYIN

Türkiye’de vatandaşların, sigorta fiyatlarında yaşanan artışların ardından ucuz ve indirimli sigorta yaptırmak için arayışa girmesi dolandırıcıların iştihanı kabarttı. Kısa yoldan para kazanmak için vatandaşları hedef alan dolandırıcılar, şimdide “Ucuz ve indirimli sigorta” başlıklı aldatıcı sosyal medya paylaşımları ve sahte içeriklerle vatandaşları hedef alıyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, maddi kazanç sağlamak amacıyla bireyleri farklı yollarla tuzağına düşürmeyi amaçlayan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Sahte internet siteleri açıp, sosyal medya, mail ve kısa mesaj üzerinden vatandaşlara mesaj ve mail atan dolandırıcıların “Ucuz ve indirimli sigorta” başlıklı aldatıcı sosyal medya paylaşımları ve sahte içeriklerle vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı. 

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, “Sosyal medya platformlarında piyasa değerinin çok altında ücretlerle sigorta hizmeti vermeyi vadeden içeriklere şüphe ile yaklaşın. Aldatıcı sosyal medya içerikleri veya asılsız internet siteleri üzerinden karşınıza çıkabilecek eksik ya da sahte poliçelere karşı dikkatli olun. Resmi ve yetkili olduğunu teyit edemediğiniz kişiler ve sitelerle banka ve kredi kartı bilgilerinizi paylaşmayınız. Sigorta işlemleri için kurumsal ve yetkili firmaların resmi başvuru yollarını takip edin” ifadeleri kullanıldı. >Emin ŞİMŞEK


Anahtar Kelimeler: SİGORTA DOLANDIRICILARINA KANMAYIN