ŞİDDET OLAYLARINA 3 DAKİKADA MÜDAHALE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM),ile Emniyet Ekipleri şiddet olaylarına en fazla 3 dakika içinde müdahale ediyor.

ASAYİŞ 14.06.2023 11:47:00 0
ŞİDDET OLAYLARINA 3 DAKİKADA MÜDAHALE

KADINA yönelik aile içi şiddetle mücadele alanında bir kurum olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hizmetlerini sürdürüyor. ŞÖNİM sayesinde Emniyet Ekipleri şiddet olaylarına en fazla 3 dakika içinde müdahale ediyor.

“ŞİDDET MAĞDURLARININ HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Merkez hakkında bilgiler veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, ilçede şiddet gören kadınların vakit kaybetmeden ilgili kurumlarla irtibata geçmesi gerektiğini anlattı. Büyükakça, “Şiddet gören ya da tanık olanların 183 (Sosyal Destek Hattı) ve 112 (Acil Çağrı Hattı) nolu hatları ya da 0501 183 01 83 (Çevrimiçi Sosyal Destek Hattı) numaralı telefonu arayıp destek alabilirler. Şiddet olayı bildirilir bildirilmez zaten kolluk görevlileri duruma müdahale ediyor. Şiddet mağduru kadınların haklarına ilişkin bilgiye kolay erişimi için kamu kurumları, üniversiteler, STK’lar, meslek odaları ve özel sektör firmaları vb. web sitelerinin sayfalarında gerekli bilgilendirmeler yapılması gerektiğinden biz de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak gerekli dokümanları sosyal medya hesabımızda paylaşarak gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Vakfımızca şiddet mağduru kadınlarımızın her zaman yanındayız.” dedi.>Vildan RENDE

 


Anahtar Kelimeler: ŞİDDET OLAYLARINA DAKİKADA MÜDAHALE