SICAKLIK DÜŞTÜ DON UYARISI GELDİ

GAZİPAŞA’DA hava sıcaklığı kuzey rüzgarlarının iç kesimden getirdiği soğuk hava dalgasıyla mevsim normallerinin 1-2 derece altına düştü. Meteorolojiden Antalya ve Muğla kıyılarındaki çiftçilere zirai don uyarısında bulunuldu.

GÜNDEM 1.02.2023 12:12:00 0
SICAKLIK DÜŞTÜ DON UYARISI GELDİ

Hafta sonu 19 dereceyi gören Gazipaşa, son iki gündür beklenen kışı yaşamaya başladı. Geçtiğimiz günlerdeki sağanak yağışın ardından Gazipaşa’nın yüksek noktaları beyaz örtüyle kaplandı. Kuzeyden esen rüzgarların iç kesimden getirdiği soğuk hava dalgası da, şehirdeki sıcaklığı mevsim normallerinin 1-2 derece altına düşürdü. Düşen hava sıcaklığı ile birlikte meteorolojiden Antalya ve Muğla kıyılarındaki çiftçilere zirai don uyarısı yapıldı. 


“HAFİF ZİRAİ DON RİSKİ ORTAYA ÇIKIYOR”


Kuzey rüzgarlarının iç kesimlerdeki soğuk havayı kıyı kesimlere taşıdığının belirtildiği açıklamada, “Hava sıcaklığı, bugün ve yarın mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyredecek. Hava sıcaklığı rüzgarla birlikte daha az hissediliyor. Sahil kesimlerinde nem ile birleşince soğuk havanın hissedilir derecesi daha da yükseliyor. Çarşamba ve perşembe günü soğuk hava etkisini sürdürmeye devam edecek. Özellikle Antalya ve Muğla kıyılarında zirai faaliyetlerin sürdüğü alanlarda çarşambayı perşembeye bağlayan gece yani gece bu gece saatlerinde hafif zirai don riski ortaya çıkıyor. Sıcaklıkların sıfırın altında 1-2 derecelere kadar düşebileceğinden dolayı vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda var” denildi.


Anahtar Kelimeler: SICAKLIK DÜŞTÜ UYARISI GELDİ