Sıcaklar evlere hapsetti

GAZİPAŞA’DA yaz sıcakları devam ederken, yeni gelen sıcak hava dalgasının da etkisiyle kent adeta hayalet şehre döndü.

GÜNDEM 16.08.2023 12:46:00 0
Sıcaklar evlere hapsetti

İlçenin en işlek caddeleri neredeyse tamamen boş kalırken, vatandaşlar gündüz saatlerinde tercih edilmeyen sahillere akşam saatlerinde akın etti. 
Meteorolojinin son verilerine göre Türkiye’de sıcaklıklar son zamanlarda normalin 4 ile 10 derece üzerinde seyrediyor. Özellikle pazartesi günden itibaren etkili olan ve yılın en sıcak dönemlerinin yaşandığı günlerde, vatandaşlar zor zamanlar geçiriyor. Sıcaklık rekorlarının kırıldığı Gazipaşa’da da vatandaşlar adeta kent merkezini boşalttı. Normal günlerde tıklım tıklım olan caddelerde çok az sayıda insan görüldü. Kentin en işlek caddelerinden olan Mehmet Oğuz Bulvarı, Cemal Gürsel Caddesi ve Rasih Kaplan Caddesi günün en sıcak saatlerinde tamamen boşaldı. Hissedilen sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkarken, dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlar da kapalı mekanları tercih etti. Gündüz saatlerinde sahiller de boş kaldı. Vatandaşlar, sahilleri havanın az da olsa serinlediği akşam saatlerinde tercih etti. 
Yetkililer, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek, kronik hastalar, yaşlılar ve çocukların saat 11.00 ila 16.00 arasında dikkatli olmalarını istediler. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: Sıcaklar evlere hapsetti