“SICAKLAR ARTACAK, DİKKATLİ OLUN” UYARISI

.

GÜNDEM 18.07.2023 13:54:00 0
“SICAKLAR ARTACAK, DİKKATLİ OLUN” UYARISI

ANTALYA Valiliği tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının bugünden başlayıp 23 Temmuz Pazar gününe kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtilerek, kronik hastalar, yaşlılar ve çocukların saat 11.00 ila 16.00 arasında dikkatli olmaları istendi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından Türkiye, Fas üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisine girdi.  Marmara, Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığı daha da artacak. Sıcaklığın mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üstüne çıkması bekleniyor. Antalya Valiliği, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden alınan verilerin ardından vatandaşları sıcak havaya karşı uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının bugünden başlayıp 23 Temmuz Pazar gününe kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Kronik hastalar, yaşlılar ve çocukların ise saat 11.00 ila 16.00 arasında dikkatli olmaları istendi.

“11.00 İLE 16.00 SAATLERİ ARASINDA DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN”

Konuya ilişkin Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzde yapılan son değerlendirmelere göre, halen mevsim normallerinin 5 - 8 derece üzerinde seyreden ve 40-44 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıklarının bölge genelinde etkisini sürdürmesi beklenmektedir. Sıcak hava dalgası nedeniyle, bölgemizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur. >Selçuk ÖZTÜRK