SICAKLAR ARTACAK

METEOROLOJİDEN alınan verilere göre, Gazipaşa ve Antalya genelinde hava sıcaklıklarının 8 ila 12 derece civarında artması bekleniyor.

GÜNDEM 12.06.2024 10:27:00 0
SICAKLAR ARTACAK

Gazipaşa’da son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 8 ila 12 derece artması bekleniyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin edilen hava sıcaklığı hafta boyunca etkisini sürdürecek. Hava sıcaklıklarına dikkat çeken Antalya Valiliği, sıcaklık nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşları uyardı. 


VALİLİKTEN SICAK UYARISI
Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar daha da artacağı ve mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği Antalya ve genelinde hava sıcaklığının 37-45  (°C) arasında olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları önemle rica olunur” ifadeleri kullanıldı. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: SICAKLAR ARTACAK