SEZON ÖNCESİ İSTİŞARE YAPTILAR

Akdeniz’in ihracat merkezi Gazipaşa’da üretim sezonu öncesi değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 3.10.2023 15:23:00 0
SEZON ÖNCESİ İSTİŞARE YAPTILAR

DEĞERLENDİRME ve bilgilendirme toplantısı, dün saat 11.00’de Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Hamdi Fidan’ın ev sahipliğinde dernek binasında yapıldı. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik ile ihracatçı firmaların yöneticileri ve kooperatiflerin temsilcileri de katıldı.

 

“ÜRETİCİLER DAHA FAZLA BİLGİLENDİRİLMELİ”

Üretim sezonu öncesi yapılan değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında ihracatçı firmaların sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Yeni sezon için öngörülerde bulunulan toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yasakladığı bitki koruma ürünleri hakkında ihracatçılara bilgiler verildi. İhracatçı firmaların alması gereken tedbirlerinde konuşulduğu programda Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Hamdi Fidan, üreticilerin daha fazla bilinçlendirilmesinin altını çizdi.

 

ALTUN: DENETİM EKİBİ OLUŞTURACAĞIZ

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun ise üreticilerin ve ihracatçı firmaların şikayet ve talepleri üzerine üreticilerinin geleceğini korumak amacıyla İlçede Kolluk Kuvvetleri, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü ve Gazipaşa Belediye Başkanlığı personelinden oluşan bir denetim ekibi oluşturulacağını belirtti. > Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: SEZON ÖNCESİ İSTİŞARE YAPTILAR