SENSÖR SİSTEMLİ YAYA BUTONU İŞE YARAMIYOR MU ?

.

GÜNDEM 6.09.2023 10:31:00 0
SENSÖR SİSTEMLİ YAYA BUTONU İŞE YARAMIYOR MU ?

GAZİPAŞA’DA, Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ve Karayolları Şube Müdürlüğü iş birliği ile ilçemizde bulunan kavşaklara sensör sistemli yaya butonu yerleştirilmişti. Ancak yayalar bu sistemi kullanmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyor. 

 

Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ve Karayolları Şube Müdürlüğü iş birliği ile Antalya- Mersin D-400 Karayolu üzerinde bulunan Nüfus, Hal ve Denizkızı kavşaklarına yerleştirilen sensör sistemli yaya butonu yerleştirilmişti. Yayalar tarafından kullanılmaya başlanan bu sistemin sağlıklı bir şekilde çalışmadığını belirten vatandaşlar,  butona bastıklarını ve araçlara yanan trafik ışıklarında değişim olmadığını ifade ettiler. 

 

“BUTONU KULLANAMIYORUZ”

Kavşaklara yerleştirilen sensör sistemli yaya butonunu kullanmak isteyen yayalar; “ Sistemde bulunan geç işaretine temas ettiğimizde bize yeşil ışık yanıyor ancak trafik lambalarında bir değişiklik olmuyor her zamanki sistemle çalışıyor yani iki tarafa da yeşil yanıyor. Zaten sensör sistemini kullanan ve kullanmaya çalışan çok az kişi var. Buna rağmen yine de istediğimiz gibi karşıya geçemiyoruz. Butonu kullanamıyoruz. Acil durumlar veya başka durumlarda kesinlikle şart olan sensör sistemini, gerektiği gibi kullanmak istiyoruz. Yetkililerin de konuyla ilgilenmesini istiyoruz.” diyerek sensör sisteminden olması gerektiği gibi yararlanmak istediklerini dile getirdiler. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: SENSÖR SİSTEMLİ BUTONU YARAMIYOR ?