SEL VE SU TAŞKINI ÇANLARI ÇALIYOR!

GAZİPAŞA’DA, çay ve derelerin içerisinde biriken ve adeta maki ormanlarını andıran ot yığınları, sel ve su taşkınlarına davetiye çıkarıyor.

GÜNDEM 6.11.2023 14:33:00 0
SEL VE SU TAŞKINI ÇANLARI ÇALIYOR!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanlığı tarafından iklim değişikliğinden etkilenecek sel ve su baskını bakımından riskli bölgeler arasından gösterilen Gazipaşa’nın çaylar ve derelerinde tehlike çanları çalıyor. İlçenin en büyük çayları arasında bulunan Hacı Musa Çayı içerisinde biriken ve adeta maki ormanlarını andıran ot yığınları, şiddetli ve uzun süreli yağışlarda sel ve su taşkınlarına davetiye çıkarıyor. Yaklaşan kış mevsimi öncesi çaylarda kesim ve temizlik yapılması gerekiyor. Yetkilileri göreve çağıran ilçe sakinleri, geçtiğimiz yıllarda yaşanan acı tecrübeleri yeniden yaşamak istemiyor.

 

HALK ÇALIŞMA BEKLİYOR

Özellikle Hacı Musa Çayı’nın temizlenerek yağmur sezonuna hazırlanması gerektiğine dikkat çeken ilçe halkı, ot ve çalılarla kaplanmış vaziyette bekleyen çayın temizlenmesini istiyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok bölgede yaşanan taşkında seraları ve ürünleri zarar gören üreticiler de yağışlarla birlikte derelerin ve menfez köprülerin giriş ve çıkışlarında biriken çöp ve çalıların temizlenmesini bekliyor. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: TAŞKINI ÇANLARI ÇALIYOR!