ŞEHİR MERKEZİ ARAÇLA DOLDU

ŞEHİR MERKEZİ ARAÇLA DOLDU

Gazipaşa’nın yıllardır bitmeyen en temel sorunlarının başında otopark sorunu geliyor. İlçede artan nüfusla birlikte motorlu taşıt sayısındaki artış, otopark çilesini büyüttü. Şehrin en işlek noktaları motorlu taşıtlarla doldu.

TÜRKİYE’NİN birçok kentinin ana sorunu olan otopark konusu, Gazipaşa’da da çözüm bekliyor. Araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanan Gazipaşalılar, çaresiz kalarak sokakları otopark olarak kullanıyor. Yaşanan gelişmelerle birlikte şehrin en işlek noktaları motorlu taşıtlarla doluyor. Şehir merkezinde trafik yoğunluğu ve otopark sorunu nedeniyle vatandaşlar sıkıntı yaşamaya devam ederken, yetkililerin çözüm üretmemesi tepkilere neden oluyor. 

ARAÇLAR GELİŞİ GÜZEL PARK EDİLİYOR

Gazipaşa’da hafta içi özellikle de cuma günleri otopark sorunu belirgin bir gözle görünüyor. Şehir merkezinde gelişi güzel park edilen araçlar, trafik akışıyla birlikte hem yayalara hem de esnaflara sıkıntı yaşatıyor. Cadde ve sokaklarda uzun süreli park edilen araçlar, dükkanların önünü kapatıyor. Şehir merkezinde bulunan motosiklet park alanları da zaman zaman otomobil sahipleri tarafından otopark olarak kullanılıyor. Tüm bunlar yaşanırken, yıllardır çözülemeyen otopark sıkıntısı, yetkililerin müdahalesini bekliyor.

PAZARYERİ VE ÇEVRESİNDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Yaşanan otopark sıkıntısı, yayalar ve araç sürücüler kadar, acil yardım araçlarını da etkiliyor. Özellikle trafik ve yaya yoğunluğun yaşandığı şehir merkezinde, geniş yapılan kaldırımlar, araç sürücüleri tarafından otopark olarak kullanılıyor. Yine cuma günü Fuar Alanı’na kurulan cuma pazarına ürün getiren esnaflar, araçlarını pazaryeri çevresine park edince, gün içinde yaşanan sıkıntı daha da büyüyor. Araç sirkülasyonun neredeyse yaşanamadığı bu noktada, yayalar ve o çevreyi kullanan araç sürücüleri büyük sorun yaşıyor.

 



Anahtar Kelimeler: ŞEHİR MERKEZİ ARAÇLA DOLDU