Tarih: 13.01.2024 14:35

ŞEFİN İNADI ÖLDÜRÜYORDU

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da görev yapan Orman İşletme Şefi F.S.E., ormanda damga yaparken rahatsızlanan orman işçisi Ercan Yeni’nin kurum aracıyla hastaneye kaldırılmasına izin vermediği iddia edildi. Bunun üzerine ambulans çağıran orman işçisinin tansiyonunun yükseldiği ve aort damarının genişlediği tespit edildi. Ölümle burun buruna gelen Yeni, tedavisinin ardından Savcılığa giderek F.S.E hakkında suç duyurusunda bulundu. 


GAZİPAŞA’DA, ‘insan canı bu kadar ucuz mu?’ dedirten bir olay yaşandı. Ormanda damga yaparken rahatsızlanan orman işçisi Ercan Yeni, Orman İşletme Şefi F.S.E’nin araç inadı yüzünden ölümle burun buruna geldi. Olay, ilçeye bağlı Yenigüney Mahallesi’nde bulunan orman sahasında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mesai arkadaşlarıyla birlikte orman sahasına damga yapmaya giden orman işçisi Ercan Yeni, çalıştığı sırada bir anda rahatsızlandı. Kalp rahatsızlığı bulunan Yeni, kalp krizi geçirdiğini düşünerek Orman İşletme Şefi F.S.E.’yi telefonla arayarak hastaneye kurum aracıyla gitmek için izin istedi. İddiaya göre Orman İşletme Şefi F.S.E., Yeni’ye izin vermedi. 


ARAÇ TAKİP SİSTEMİNDEN ARACI TAKİP ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ
Telefonla kurum şoförünü aradığı ileri sürülen Orman İşletme Şefi F.S.E.’nin yine iddiaya göre, şoförden aracı hareket ettirmemesini istedi. Orman işçisi Ercan Yeni, yaşananların ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Kurum şoförü H.A.U., ormanlık alanda rahatsızlanan Ercan Yeni’yi grup yoluna çıkarmak için kurum aracını hareket ettirdi. Kurum aracını araç takip sisteminden takip ettiği iddia edilen Orman İşletme Şefi F.S.E.’nin şoförü arayıp aracı derhal diğer işçilerin bulunduğu yere götürmesini emretti. Ormanlık alanda araçtan inen Ercan Yeni, kendi imkanıyla grup yoluna çıktı. 
 

TANSİYONU 160’A YÜKSELDİ
Yolda bir süre ambulansı bekleyen Yeni’ye ilk müdahale burada yapıldı. Tansiyonunun yükseldiği belirlenen Yeni’ye müdahale eden sağlık ekipleri, Yeni’nin tansiyonunu düşürmekte zorlandı. Ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yeni’ye aort genişlemesi ve yüksek tansiyon teşhisi konuldu. Tansiyonunun 160’a yükseldiği belirlenen Yeni, bir süre müşahede altında tutuldu. Tedavisinin ardından taburcu edilen Yeni’ye istirahat etmesi için rapor verildi. 


ŞEF HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Hastaneden çıktığı gibi Gazipaşa Adliyesi’nin yolunu tutan Ercan Yeni ve oğlu Zafer Yeni, Orman İşletme Şefi F.S.E. hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. 


YAŞADIĞI OLAYI ANLATTI
Yaşadığı olay hakkında açıklamada bulunan orman işçisi Ercan Yeni, 34 yıldır Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığını belirterek, “Yenigüney Mahallesi’ndeki bakım sahasına damga yapmaya gittik. Devletin arabasıyla gidip geliyorum. Oraya varınca çalışmaya başladık ve göğsümle karın bölgemde bir sancı hissettim. Önce geçirdiğim rahatsızlıkları da düşünerek kalp krizi geçiriyorum diye düşündüm. Başımızda görevli olan F.S.E. Bey’i aradım ve ‘Şefim göğsümle karın bölgemde bir ağrı hissediyorum doktora gitmem lazım” dedim. Bana ‘kesinlikle gidemezsin, bugün mesai günü, oraya çalışmaya gittiniz çalışacaksınız” dedi. Ben de yanımdaki arkadaşa kendimi kötü hissediyorum bir doktora götürsen beni dedim, o da; ‘Şef beni aradı az önce, kesinlikle götürmeyeceksin dedi’ dedi. Ben de “Çok kötüyüm ana yola kadar bari beni götür 112’yi arayayım kendim giderim” dedim. Arkadaşım da beni arabaya bindirdi ana yola varmadan şef yine telefon açmış; arabadaki takip sisteminden görmüş ve ‘arabayı nereye götürüyorsun’ demiş. Arkadaşım da benim kötü olduğumu ve ana yola kadar indirmesini rica ettiğimi söyledi. Şefimiz de “Olduğun yerden arabayı geriye döndür, benim emrim olmadan arabayı yerinden hareket ettirmeyeceksin” dedi. Arkadaşım da beni yarı yolda bıraktı, kendi imkânlarımla anayola inip 112’yi aradım ve gelip gerekli müdahaleyi yaptılar ve acil servise getirdiler” dedi. 


“BENİ ÖLÜMLE BAŞ BAŞA BIRAKTI”
Rahatsızlık geçirdiği gün rahatsızlanan başka bir görevlinin kurum aracıyla hastaneye getirildiğini belirten Yeni, “Aynı günde aynı bölgede aynı işletme şefliğinde görevli Orman Muhafaza Memurumuz da yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle kötüleşmiş ve devletin aynı aracı onu acile yetiştirmiş. Yüksek tansiyondan dolayı beynine pıhtı atmış. Şu anda Alanya’da yoğun bakımda yatıyor. Bende de kalp sorunu olduğundan aynı duruma düşebilirdim. F.S.E. Bey beni dağda resmen ölümle baş başa bıraktı. Bu konuda ne gerekiyorsa, gerekenin yapılmasını istiyorum. 34 yıldır hizmet ediyorum, başıma ilk defa böyle bir durum geldi. Hayati konularda devletim bana yardımcı olmayacaksa boşuna mı çalışıyorum? Kalp rahatsızlığım olduğunu da bildiği halde ki bildiğini düşünüyorum; bizi engelleyerek hastaneye gitmeyin demesi benim tansiyonumu daha da yükseltti. Aynı durumda devletin memurunu hastaneye getirip de ben işçiyim diye mi böyle yaptılar? Bu durumun kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Bu konuda şikâyetçiyim” ifadelerini kullandı. 


“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”
Sinan Yeni, açıklamasını söyle sürdürdü: “Biz sahada bakım damgası yapıyoruz ve yanımızda mutlaka bir orman mühendisi olması lazım. Orman mühendisi olmadığı gibi, elimize veriyorlar bakım çekicini biz de gidiyoruz kafamıza göre rastgele damga yapıyoruz. Aslında bakım damgası başımızda şef veya orman mühendisi olmadan yapılmayan bir işlem. Seminerlerde kesinlikle bakım damgasının mühendis veya şeflerin başımızda olmadan damgayı götüremeyeceğimiz ve kullanamayacağımız söyleniyor. Ama bize bir yer gösterip bu bölgede bakım damgası yapılacak diyorlar ve aldığımız emirle kafamıza göre yapıyoruz. Karşı çıkamıyoruz emir olduğu için. Hayati konularda beni dağda ölümle burun buruna bıraktığı için şef F.S.E.’den şikayetçiyim. Gerekli müfettişleri göndersinler ve bu konunun araştırılması lazım, araştırsınlar. Beni orada dağda ölümle baş başa bıraktığı için savcılığa suç duyurusunda bulundum.” >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —