Seçmen listesi 2 Nisan’da askıdan inecek

GAZİPAŞA’DA, 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde oy kullanacak seçmenlerin askıya çıkarılan listeleri, 2 Nisan’da askıdan indirilecek. Seçmenler, bu tarihe kadar itiraz ve güncelleme yapabilecek.

SİYASET 24.03.2023 13:03:00 0
Seçmen listesi 2 Nisan’da askıdan inecek

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde geçerli olacak seçmen listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listeler, güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılan listeler, 2 Nisan’a kadar askıda kalacak. Askıya çıkan listelerle ilgili itiraz ve güncellemeler, 2 Nisan’a kadar yapılabilecek. 

İNTERNET ÜZERİNDEN KONTROL EDİLEBİLECEK

YSK’nın açıkladığı seçim takvim uyarınca, bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtları da "www.ysk.gov.tr" adresinden sorguya açıldı. Vatandaşlar kendi evlerindeki ve yaşadıkları binadaki seçmen kayıtlarını internet üzerinden kontrol edebiliyor.

“LİSTEDE HERHANGİ BİR SIKINTI VARSA İTİRAZDA BULUNABİLİRLER”

Listelerin mahalle muhtarlıklarında askıda olduğunu hatırlatan Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Vatandaşlar seçmen listesine e-Devlet üzerinden ulaşabiliyor. Mahalle muhtarlıklarında askıya çıkan listelere bakmak isteyen vatandaşlar, kayıtlı olduğu mahallenin muhtarlığına gidererek seçmen listesini kontrol edebilir. Listede herhangi bir sıkıntı varsa itirazda bulunabilir. Listeler, 2 Nisan’a kadar askıda kalacak” dedi.


Anahtar Kelimeler: Seçmen listesi Nisan’ askıdan inecek