Tarih: 16.01.2024 09:53

SEÇMEN LİSTELERİ YARIN ASKIDAN İNECEK

Facebook Twitter Linked-in

2024 MAHALLİ İdareler Seçimi’nde oy kullanacak seçmenlerin listesi yarın askıdan inecek. Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, güncelleme işlemleri için vatandaşların muhtarlıklarda askıda olan listeleri bugün kontrol etmeleri gerektiğini kaydetti.


31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için 1 Ocak’ta başlayan seçim takviminde, muhtarlık bölgesi askı listeleri, 4 Ocak’ta askıya çıkarılmıştı. Listeler, yarın (17 Ocak Çarşamba) saat 17.00’de askıdan indirilecek. Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2024’ten önce, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden 1 Ekim itibarıyla geçerli yerleşim yeri adresine sahip ve oy verme günü itibarıyla 18 yaşını dolduracak Türk vatandaşlarına ait bilgiler elektronik ortamdan alınacak. Adresi kapanmış olması nedeniyle adres kayıt sisteminde görünmeyen seçmenlerin, adres kayıt sisteminde bulunan en son geçerli adres bilgileri, ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınarak seçmen kütüğüne kaydedilecek.


İTİRAZLAR 17 OCAK’A KADAR YAPILABİLECEK
Seçmenler ve siyasi partiler, muhtarlık bölgesi askı listelerine ilan edilen süre içerisinde itiraz edebilecek, siyasi partiler, mühürlü ve imzalı bir yazıyla partileri adına kimlerin itiraz edebileceklerini o yerin ilçe seçim kurulu başkanlığına bildirecek. 


“BUGÜN KONTROL EDİLMESİ GEREKİYOR”
Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, güncelleme işlemleri için vatandaşların yarına kadar muhtarlıklarda askıda olacak listeleri bugün kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Listelerin mahalle muhtarlıklarında askıda olduğunu hatırlatan Küçükballı, “Vatandaşlarımız seçmen listesine e-Devlet üzerinden de ulaşabiliyor. Mahalle muhtarlıklarında askıya çıkan listelere bakmak isteyen vatandaşlarımız kayıtlı olduğu mahallenin muhtarlığına gidererek seçmen listesini kontrol edebilir. Listede herhangi bir sıkıntı varsa 17 Ocak’a kadar itirazda bulunabilir” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —