SEÇMEN BİLGİ KAĞITLARI MUHTARLIKLARDA

Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, seçmen bilgi kağıtlarının Muhtarlar Derneği’ne ulaştığını belirterek dağıtıma başladıklarını duyurdu.

SİYASET 25.04.2023 10:05:00 0
SEÇMEN BİLGİ KAĞITLARI MUHTARLIKLARDA

Ülkemizde, 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için geri sayım devam ediyor. Seçimlere kısa bir süre kalırken, seçimler için hazırlanan seçmen kağıtları Gazipaşa Muhtarlar Derneği’ne ulaştı. Gazipaşalı seçmenlerin hangi sandıkta oy kullanacağına ilişkin seçmen bilgi kağıtları muhtarlıklar tarafından dağıtılmaya başlandı. Vatandaşlar seçmen bilgi kağıtlarını dernek binasından ya da bağlı bulundukları muhtarlıklardan alabilecek.

Öte yandan YSK'nın seçim takvimine göre 7 Mayıs’ta seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak. 13.Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalması halinde de seçmen bilgi kâğıtları geçerliliğini koruyacak.

KÜÇÜKBALLI: DAĞITIMA BAŞLANDI

Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı seçmen bilgi kağıtlarının Muhtarlar Derneği’ne ulaştığını belirterek dağıtıma başladıklarını duyurdu. Küçükballı , "14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem Milletvekilliği seçimleri için seçmen bilgi kağıtları gelmiş olup, Muhtarlar Derneğimizden (Denizbank üzeri) dağıtıma başlanmıştır. Tüm Gazipaşalı Mahalle sakinlerimize önemle duyurulur" İfadelerini kullandı.

E-DEVLET İLE SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI ALMA

Seçmen Bilgi Kâğıdı kendisine ulaşmayan seçmenler, e-Devlet Kapısı üzerinden nerede oy kullanacaklarını sorgulayabilir, seçmen bilgi kayıtlarının dökümünü alabilirler. Seçmeler kayıtlarını sorgulamak için e-Devlet Kapısı internet sitesine girip “Giriş Yap” bağlantısına, ardından ana sayfada bulunan arama kutucuğuna Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak, kimlik Doğrulama Yöntemi'ne tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilecek.

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27