Tarih: 29.05.2023 15:24

SEÇİMİN GALİBİ ERDOĞAN

Facebook Twitter Linked-in

Seçimin ardından meydanda bir araya gelen Cumhur İttifakı seçmeni, Erdoğan’ın seçim zaferini coşkuyla kutladı. 

TÜRKİYE’DE ikinci tura kalan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 52 oy alarak Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanı oldu. Türkiye’nin sandık başına gittiği ikinci tur seçiminde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. Ülke genelinde 973 ilçede 191 bin 885 sandık kuruldu. Dün saat 17.00 itibarıyla sandıklar kapandı ve oy sayım işlemi tamamlandı. YSK’nın verilerine göre yüzde 50’yi aşıp yüzde 52 civarında oy alan Erdoğan, seçimden zaferle ayrıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 48’e yakın oy aldı.

GAZİPAŞA “KILIÇDAROĞLU” DEDİ

Gazipaşa’da, 13. Cumhurbaşkanlığı seçimleri büyük heyecana sahne oldu. 41 bin 484 seçmenden 36 bin 785’i sandık başına gitti. 36 bin 178 geçerli oyun 20 bin 301’ini alan Kılıçdaroğlu, yüzde 56.11 ile Gazipaşa’da seçimi birinci sırada tamamladı. Yüzde 43.89 oy oranına ulaşan Erdoğan ise Gazipaşa’da 15 bin 877 oy aldı. Seçimin ardından meydanda bir araya gelen Cumhur İttifakı seçmeni, Erdoğan’ın seçim zaferini coşkuyla kutladı. Ellerinde Türk bayrakları, Erdoğan ve Bahçeli fotoğrafları ve Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer alan partilerin bayraklarını taşıyan vatandaşlar, ilçenin farklı noktalarında konvoy düzenledi.

“PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR”

Cumhuriyet meydanında yapılan kutlama programına AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, Ülkü Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanı Emre Görgülü, AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz, AK Parti Gazipaşa Gençlik Kolları Başkanı Musap Tuncer, AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri ve Cumhur İttifakı seçmeni katıldı. Burada vatandaşlara seslenen MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, Cumhur İttifakı’nın önemine değindi. “Cumhur İttifakı; pazara kadar değil mezara kadar” diyen Terzi, seçim sonuçlarının Gazipaşa’ya, Antalya’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. 

“TÜRKİYE YÜZYILI BAŞLIYOR”

Cumhur İttifakı’nın, cumhuriyetin ve milletin garantisi olduğunu ifade eden AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “Millet kazandı, bu millet kaybetmedi, kaybetmeyecek. 81 milyon bu memleketin evladı tamamı kazandı. Artık Türkiye Yüzyılı başlıyor. Türkiye ve Türk dünyasını yeni bir dönem bekliyor. Reis’imizin öncülüğünde ülkemizin şahlanacağı günler bizi bekliyor. Bu zafer milletin, Cumhur İttifakı’nın zaferidir. Seçimler, vatanımıza milletimize hayırlı olsun” dedi. >Geylani TOPALOĞLU

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —