ŞEBEKE SORUNU TBMM’YE TAŞINDI

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Gazipaşa’da yaşanan mobil şebeke sorununu TBMM’ye taşıyarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

GÜNDEM 5.07.2024 09:42:00 0
ŞEBEKE SORUNU TBMM’YE TAŞINDI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Gazipaşa’nın mahallelerinde ve yaylalarında yaşanan mobil şebeke sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Gazipaşa ve Antalya’nın diğer ilçelerinde yaşanan sorunun çözüm beklediğini dile getiren Vekil Kaya, mobil şebeke sorunuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 


“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDURİYET YAŞIYOR”
Vatandaşların rahatsız olduğu konuyla ilgili açıklama da yapan Kaya, “Gazipaşa ilçemizin Çalıpınar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız cep telefonu hatlarının çekmemesinden dolayı büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Yaşadıkları durumdan rahatsız olan bölge halkı, “Çok uğraştık kimseye sesimizi duyuramadık” diyerek sorunlarının çözülmesini beklemektedir” dedi. 
 

GEREKLİ ALTYAPI SAĞLANMALI
Gazipaşa’da yaşanan sıkıntıların son bulması için gerekli altyapıların sağlanması gerektiğine dikkat çeken Kaya, “Çalıpınar Mahallesi’nde bir vatandaşımız “Mahallemiz de 115 hane mevcut. Bulunduğumuz bölgede hiçbir operatör şebekesi çekmiyor. Evden çıktığımızda ailelerimizle görüşemiyoruz. Bu sorundan dolayı çok uğraştık ama kimseye sesimizi duyuramadık. Uluslararası bir havalimanının yanında olan mahallemizde böyle bir sorun var. Bütün telekomünikasyon şirketleriyle görüştük ama bir çaba göstermediler” ifadelerini kullanmıştır. Dolayısıyla, ilçe merkezine en yakın mahallelerden biri olan ve 115 hanede yüzlerce vatandaşımızın yaşadığı Çalıpınar Mahallesi için gerekli şebeke altyapısının sağlanması gerekmektedir” diye konuştu.
 

“YAYLALARDA TELEFONLAR ÇEKMEMEKTEDİR”
CHP Antalya Milletvekili Kaya, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı: “Öte yandan, Gazipaşa’nın birçok mahallesinde şebeke sorunu yaşandığı bilinmektedir. Zeytinada Mahallesi’nin bazı mevkileri ile Göçük Mahallesi’ne bağlı Sazak ve Sümbüller mevkii, Gürçam Mahallesi’ne bağlı Dere mevkiinde şebeke sorunları devam ettiği görülmektedir. Yine ilçemize bağlı neredeyse tüm yaylalarda telefonlar çekmemektedir.”


İŞTE KAYA’NIN SORULARI
Kaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Bakan Uraloğlu’na su soruları sordu: 
1) Antalya ve ilçelerindeki mevcut telefon şebeke altyapılarının yeterli seviyede olduğunu düşünüyor musunuz?
2) Vatandaşlarımızdan gelen talepler dikkate alındığında, başta Çalıpınar Mahallemiz olmak üzere, Antalya’da, ilçelerinde ve mahallelerinde telefon şebeke altyapısının güçlendirilmesine yönelik bir çalışmanız mevcut mudur? >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: ŞEBEKE SORUNU TAŞINDI