ŞEBEKE İSYANI

Gazipaşa’nın Çalıpınar Mahallesi’nde vatandaşlar cep telefonu hatlarının çekmemesinden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Yaşanan durumdan rahatsız olan bölge halkı, “Çok uğraştık kimseye sesimizi duyuramadık” diyor.

GÜNDEM 28.06.2024 09:45:00 0
ŞEBEKE İSYANI

2024 yılında dünyada robotik kodlama, yapay zeka, sürdürülebilirlik, kuantum hesaplama gibi üst düzey teknolojiler konuşulurken, Gazipaşa’da telefon operatörlerinden kaynaklanan şebeke sorunu gündemden düşmüyor. İlçenin birçok kırsal mahallesinin yanında, neredeyse tüm yaylalarında şebeke sorunu yaşanıyor. Bunun yanından ilçe merkezine en yakın mahallelerden biri olan ve 115 hanede yüzlerce vatandaşın yaşadığı Çalıpınar Mahallesi’nde de aynı sorun vatandaşlara sıkıntı yaratıyor. 
 

KİMSEYE SESİMİZİ DUYURAMADIK
Çalıpınar Mahallesi’nde yaşanan şebeke sorunuyla ilgili gazetemize açıklama yapan bir vatandaş, şu ifadeleri kullandı: “Mahallemiz de 115 hane mevcut. Bulunduğumuz bölgede hiçbir operatör şebekesi çekmiyor. Evden çıktığımızda ailelerimizle görüşemiyoruz. Bu sorundan dolayı çok uğraştık ama kimseye sesimizi duyuramadık. Uluslararası bir havalimanının yanında olan mahallemizde böyle bir sorun var. Bütün telekomünikasyon şirketleriyle görüştük ama bir çaba göstermediler” dedi. 
 

“SUÇ İŞLİYORLAR”
“Anayasa mahkemesinin bu konu da bağlayıcı bir kararı da bulunmakta” diyerek açıklamasını sürdüren vatandaş, “'kişiyi iletişim hakkından yoksun bırakma' suçunu işlemektedirler. Bu konuda yardımlarınızı talep ediyor, sorunun çözülmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 


BİRÇOK MAHALLEDE TELEFONLAR ÇEKMİYOR
Tıpkı Çalıpınar Mahallesi gibi Gazipaşa’nın birçok mahallesinde şebeke sorunu yaşanıyor. Zeytinada Mahallesi’nin bazı mevkileri ile Göçük Mahallesi’ne bağlı Sazak ve Sümbüller mevkii, Gürçam Mahallesi’ne bağlı Dere mevkiinde şebeke sorunları devam ediyor. Yine ilçemize bağlı neredeyse tüm yaylalarda telefonlar çekmiyor. Sorunun çözülmesini isteyen ilçe sakinleri, yetkilileri göreve çağırıyor. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27