SATILMAYAN KURBANLIKLARI DEVLET ALACAK

TARIM ve Orman Bakanlığı, üreticiler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ve satılamayan kurbanlıkların, talep edilmesi durumunda Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu.

GÜNDEM 20.06.2024 10:06:00 0
SATILMAYAN KURBANLIKLARI DEVLET ALACAK

Yetiştiriciler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıkları, Et ve Süt Kurumu satın alacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından kurban pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanları, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak. Ayrıca ESK, satılamayan hayvanların cari alım fiyatlarına ilave olarak nakliye, bakım ve besleme giderlerini de dikkate alarak, maliyetlerini telafi edici ilave prim ödemesi yapacak. Yetiştiricilerin satılamayan hayvanları için, en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine, hayvan kimlik belgeleri ve kurbanlık hayvan satış noktasında görevli resmi Veteriner Hekim sevk raporu ile başvurması yeterli olacak. Alım ve ödeme işlemlerine ilişkin detaylı bilgiler ESK’nin internet sitesinden duyurulacak. 


ÖDEMELER ÜÇ GÜN İÇİNDE YATIRILIYOR
Hayvanlarını ESK'ye satan üreticilere ödemelerin en geç 3 iş günü içinde yapılacağı ifade edilirken, üreticilere kolaylık sağlamak için, hayvanlar bulundukları yere en yakın kesimhanede kestirilebilecek. Hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekecek.
 

İŞTE FİYATLARI
Bakanlık, kurbanlık alım fiyatını, karkas et olarak kilogram başına yerli tosun 320 TL, ithal tosun 285 TL, düve 305 TL, inek 295 TL, koyun 280 TL, keçi 170 TL olarak belirledi. >Geylani TOPALOĞLU 


Anahtar Kelimeler: SATILMAYAN KURBANLIKLARI DEVLET ALACAK