SARUHAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

İYİ Parti’de milletvekilliği aday adaylığı sürecinin başlamasının ardından Av. Baran Saruhan, dün Ankara’ya giderek İyi Parti Genel Merkezi’nde Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

SİYASET 17.03.2023 16:19:00 0
SARUHAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için İYİ Parti’de milletvekili aday adaylığı başvuru sürecinin 15 Mart’ta başlamasının ardından Alanya’nın tanınan avukatlarından Baran Saruhan da dün başvurusunu yaptı. Baran Saruhan, 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için İyi Parti Genel Merkezi’ne giderek milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. Saruhan, ‘Milletvekili başvuru formunu’ doldurmasının ardından İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki başvuru masasına da şahsen müracaatını gerçekleştirmiş oldu. 

“SİYASETİN GÜZEL YÜZÜ OLMAK İÇİN ADAYIM”

‘Siyasetin Güzel Yüzü Olmak için Adayım’ sloganıyla yola çıkan Baran Saruhan, “Siyasetin günden güne çirkinleşip, bel altı vurma siyasetine dönüştüğü ülkemizde ‘siyasetin güzel yüzü’ olacağım” dedi. Doğup, büyüdüğü topraklara hizmet etmek için aday olduğunu açıklayan Alanya’lı avukat, çıkmış olduğu bu yolda azim ve kararlılıkla yürüyeceğini ifade etti. Yıllardır hiç bir siyasi partiye üye olmadığını da belirten İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı, “Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin öncülüğünde kurulan iyilik hareketinin günden güne büyümesi ve toplumun ihtiyaçlarına cevap vermesi nedeni ile İyi Parti ailesine katıldım ve milletvekili aday adayı oldum” diye konuştu.

BARAN SARUHAN KİMDİR?

20 Şubat 1985’te Alanya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Alanya’da tamamladı. Celal Bayar Üniversitesi-Sınıf Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi-İlahiyat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Konya Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 3 üniversite mezunu olan Baran Saruhan, Alanya’da serbest avukatlık mesleğini icra ediyor. Saruhan, evli ve 2 çocuk babası.

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27