Tarih: 26.09.2022 14:51

'ŞARTLI NAKİT YARDIMLARI' HESAPLARA GÖNDERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan açıklamada, “2 aylık periyotlarla yapılan Şartlı Nakit Transferi Programı kapsamında 524 vatandaşımıza yapılacak olan 121.515-TL tutarındaki yardımların Eylül 2022 dönemi ödemeleri aktarılmıştır” denildi.

Yardımlara ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Şartlı Nakit Transferi Programı kapsamındaki yardımlardan Şartlı Sağlık Yardımı 100 TL, Şartlı Gebelik Yardımı 200 TL, Şartlı Eğitim Yardımında ilköğretim öğrencisi kız çocukları için 100 TL, ilköğretim öğrencisi erkek çocuklar için 90 TL, ortaöğretim öğrencisi kız öğrenciler için 150 TL, ortaöğretim öğrencisi erkek çocuklar için 130 TL ödeme aktarılmıştır.”

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Yardımlardan kimlerin faydalanabileceğine ilişkin bilgi verilen açıklamada, “Anasınıfı, ilk ve orta öğretime giden çocuğu olan ihtiyaç sahibi aileler faydalanabilir.

NASIL BİR DESTEK VERİLİYOR?

Eğitim dönemi içerisinde aylık 4 günden fazla devamsızlık yapılmaması koşulu ile iki ayda bir düzenli nakdi yardım sağlanır.

NASIL BAŞVURULUR?

Bu sosyal yardım programına başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız herhangi bir yere gitmeden e-Devlet Kapısı aracılığıyla başvuru yapabilirler. Bununla birlikte e-Devlet kapısı üzerinden sosyal yardım başvurusu yapmakta güçlük çeken vatandaşlarımız ikamet ettikleri il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek de başvuruda bulunabilirler” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —