SARIAĞAÇ'IN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

.

GÜNDEM 13.02.2024 09:38:00 0
SARIAĞAÇ

SARIAĞAÇ Mahalle Muhtarı Ahmet Aman, mahallesine kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini için şebeke hatlarının değiştirildiğini ifade ederek, yağmur suyu tahliyesi içinde şarampollerin su giderlerine yeni büzler yerleştirdiğini kaydetti.


Sarıağaç Mahalle Muhtarı ve 31 Mart yerel seçimleri için mahallesine yeniden muhtar adayı olan Ahmet Aman, mahallesine soluk aldıracak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Mahallesinin içme suyu ve altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Muhtar Aman, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini için şebeke hatlarının değiştirildiğini dile getirdi. 
 

İÇME SUYU ŞEBEKE HATLARI DEĞİŞTİRİLDİ
Sarıağaç Mahallesi’ne yıllar önce döşenen içme suyu şebeke hatlarının eskidiğini ve yetersiz geldiğini aktaran Aman, yenilenen içme suyu şebeke hattı sayesinde vatandaşların pas ve çamur olmadan daha sağlıklı bir içme suya kavuştuklarını ifade etti. Bölgede içme suyu hattı için boruların döşendiği belirten Aman, “Önceki eskiyen boruların ebatları genişletilerek yenilendi. 50’lik olan boruları 63’e yükselttik, 63’lük boruları ise 90’a yükselttik. Artık mahallenin büyük çoğunluğunda 90’lık borular mevcut. Su vatandaşın hizmetine sunuldu, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.


YAĞMUR SUYU TAHLİYESİ İÇİN BÜZLER YERLEŞTİRİLDİ
Sarıağaç Mahalle Muhtarı Ahmet Aman ayrıca ilçede yoğun yağış sonrası taşkınları önlemek için de yağmur suyu çalışması başlattığını belirtti. Mahallesine yağmur suyu tahliyesi için şarampollerin su giderlerine yeni büzler yerleştirdiğini ifade eden Aman “ Su taşkınlarını önlemek ve yağmur suyu tahliyesini de kolaylaştırmak adına çalışmamızı tamamladık. Mahallemizin içme suyu sorunu ile yağmur sonrası taşkın sorunlarını çözüme kavuşturduk. Çalışmalar için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürü İbrahim Kurt’a, ASAT Gazipaşa Şube Müdürü Erhan Özbudak’a ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27