ŞAP AŞISINI YAPTIR HAYVANINI KORU

Gazipaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Nazan Durak Özçelik, hayvanlarda görülen ‘sap hastalığı’ nedeniyle şap aşısının yapılması konusunda çağrı yaptı.

GÜNDEM 10.03.2023 12:32:00 0
ŞAP AŞISINI YAPTIR HAYVANINI KORU

TÜRKİYE’NİN farklı illerinde hayvanlarda görülen SAT-2 tipi sap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı çerçevesinde, ülke genelinde hayvan pazarları kapatıldı. Bakanlık hayvanlarda görülen bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler aldı. Alınan tedbirler kapsamında ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri yasaklandı. Öte yandan, çok hızlı bulaşma riski olan sap hastalığına tedbir olarak Türkiye’de ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi.


“EN SON 60 YIL ÖNCE GÖRÜLDÜ”


81 ildeki hayvan sevkiyatlarının durdurulmuş olduğunu belirten Gazipaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Nazan Durak Özçelik,“Şu anda ülkemizin çoğu yerinde hayvanlarda sap hastalığı görülüyor. Bu hastalık en son ülkemizde 60 yıl önce görülmüş, bu yüzden henüz asisi geliştirilmemiş durumdaydı. Şuanda aşı geliştirilme çalışmaları yapılıyor” dedi. 


BESİCİLERE AŞI UYARISI


Vatandaşları, Bakanlığın talimatlarına uyması konusunda uyaran Özçelik,  “Bakanlığımızın yaptığı çok güzel bir uygulama var. Yıllardır bütün hayvanlara yılda 2-3 defa sap asılaması yapıyor. Çiftçilerimiz ve hayvancılıkla uğrasan vatandaşlarımız bakanlığımızın aldığı kararlara uysunlar. Şap aşısını yaptırın, hayvanınızı koruyun” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: AŞISINI YAPTIR HAYVANINI