Tarih: 24.04.2025 10:59

SALATALIK ÜRETİCİSİ PERİŞAN

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da salatalık üreticileri sezona erken veda etti. Kilosu 3 liraya düşen salatalığın artan maliyetler ve pazar yetersizliğinden dolayı üreticisine para kazandırmadığını dile getiren Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Salatalığın ilçemizde artık turfanda olarak yılda 1 kez yetiştirilmesi gerekiyor” dedi.

 

Türkiye’nin önemli örtü altı üretim merkezleri arasında gösterilen Gazipaşa’da salatalık üreticisi bu sezon da umduğunu bulamadı. Kilosu 3 liraya düşen salatalığın artan maliyetler ve pazar yetersizliğinden dolayı, üreticileri zor günler geçiriyor. Gazipaşa Toptancı Sebze Hali’nin 23 Nisan Çarşamba günü fiyat listesine göre en son 5 liraya kadar düşen salatalığın kilosu dün itibariyle 3 lira, 10 lira olan dikenlinin kilosu 3 lira, yine 10 lira olan slor salatalık ise 7 lira olarak açıklandı. 

 

“PARA KAZANMADAN SEZON BİTTİ”

 

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, fiyatlar karşısında üzgünlüğünü ifade ederek, “Maalesef salatalık üreticilerimiz için sezon çok erken bitti. Tam üreticilerimiz kazanacak dediğimiz an yine fiyatlar anı bir şekilde düştü. Sıcakların erken gelmesi, pazar yetersizliği ve artan maliyetler sebebiyle çiftçilerimiz para kazanamadan,  hatta masraflarını dahi alamadan seralarındaki ürünlerini bozmak durumunda kaldılar. 

“TURFANDA OLARAK YAPMAK ŞART OLDU”

Gazipaşa’da çiftçilerimiz tarafından yılda 2 kez salatalık üretimi yapılıyor. Yine aynı sorunlarla karşılaşmamak adına salatalığın ilçemizde artık turfanda olarak yılda 1 kez yetiştirilmesi gerekiyor. Diğer türlü üreticilerimiz zarar ediyor. Maliyetler karşılanmıyor. Salatalık üretimine tek sezon olarak devam edilmeli” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —