SAHTE İMZALI EVRAKLA TAHLİYE

.

GÜNDEM 28.12.2023 09:07:00 0
SAHTE İMZALI EVRAKLA TAHLİYE

Gazipaşa’nın en gözde turizm tesisleri arasında gösterilen gemi görünümlü restoranın, sahte imzalı evrakla tahliye edildiği ortaya çıktı. İşletme sahibi yaşanan süreçte mağdur olurken, hem Gazipaşa Belediyesi’nin hem de Gazipaşa Kaymakamlığı’nın sahte imzalı evrakla işlem yapması şaşkınlık yarattı.


GAZİPAŞA’DA, Orman Genel Müdürlüğü’nden 29 yıllığına kiralanan ve 2019 seçimleri öncesi Gazipaşa Belediyesi tarafından milyonlarca lira harcanarak tamamlanan Koru Mahallesi’ndeki Fener Mesire Alanı’yla ilgili çarpıcı bir geçek ortaya çıktı. 2019 yılında Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın onayı ile ihaleye çıkarılan ve KCBS Grup sahibi iş insanı Alaattin Kocabaş, tarafından işletilen 55 bin 370 metrekare alan üzerine kurulu tesisin ihale sözleşmesi 2022’nin sonunda iptal edilmiş ve işletme tahliye edilmişti. Kocabaş tarafından işletilen Fener Mesire Alanı’nda bulunan gemi görünümlü restoranın, sahte imzalı evrakla tahliye edildiği ortaya çıktı. İmzanın sahte olduğu, Antalya Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nce yapılan inceleme sonucunda doğrulandı.


TAHLİYE İŞLEMİNDE SAHTE İMZA KULLANILDI
İhale ile Kocabaş’a verilen restoran, işgal ediliyor algısı oluşturuldu. Gazipaşa Belediyesi’nce hazırlanan ve üzerinde sahte imzanın bulunduğu tahliye evrakı, Gazipaşa Kaymakamlığı’na gönderildi. Sahte imzalı evrakı işleme alan Gazipaşa Kaymakamlığı, Kocabaş tarafından işletilen restoranı kolluk kuvvetlerinin desteği ile tahliye ettirdi. Söz konusu evrak üzerindeki imzanın kendisine ait olmadığını defalarca dile getiren Alaattin Kocabaş, yaşananları yargıya taşıdı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Antalya Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, tahliye evrakı üzerinde bulunan ve Kocabaş’a ait olduğu ileri sürülen imzanın Alaattin Kocabaş’a ait olmadığı yönde karar verdi. Kocabaş’ın sahte imzalı tahliye kararına karşı Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Kaymakamlığı’na açtığı davaları ise devam ediyor. 


“KAYMAKAMLIK SAHTE İMZALI EVRAKLA İŞ YAPTI”
Yaşanılan süreçte hem Gazipaşa Belediyesi’nin hem de Gazipaşa Kaymakamlığı’nın kendisini mağdur ettiğini ileri süren KCBŞ Grup sahibi iş insanı Alaattin Kocabaş, “Ben işletmenin tahliyesi ilgili hiçbir evraka imza atmadım. Beni mahkeme kararı ile çıkarabilirlerdi. Ama kimse mahkememin sonuçlanacağı günü beklemek istemedi. Bana bu işletmeyi ihale ile verenler, daha sonra işletmeyi işgal ediyormuşum algısı oluşturdular. Hazırladıkları evraklarda bu yöndeydi. Üzerinde sahte imza bulunan tahliye evrakını Kaymakamlığa gönderdiler. Onlarda sahte imzalı evrakla iş yaptı. Bay Dürüst diye bilenen Mehmet Ali Yılmaz tarafından yönetilen belediyeden sahte imzalı evrak çıkıyor, kaymakamlık da bu evrakla iş yapıyor. Devlette işler böyle mi ilerliyor? Bu nasıl iş anlamış değilim” dedi. 


NE OLMUŞTU?
2019 yılında Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın onayı ile ihaleye çıkarılan ve KCBS Grup sahibi iş insanı Alaattin Kocabaş, tarafından işletilen 55 bin 370 metrekare alan üzerine kurulu tesisin ihale sözleşmesi 2022’nin sonunda iptal edildi. Ardından Kocabaş’tan Fener Mesire Alanı’nda bulunan gemi görünümlü restoranın tahliye edilmesi istendi. İşletme sahibi Alaattin Kocabaş ise iş yerini tahliye etmeyi reddetmişti. 


4 BUÇUK MİLYON MALİYETLE TAMAMLANMIŞTI
2019’un ilk çeyreğinde tamamlanan Fener Mesire Alanı, o dönemin parasıyla 4 buçuk milyon maliyetle tamamlandı. 55 dönümlük üzerine kurulu mesire alanında gemi görünümlü restoran ve önünde yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, 34 kamelya, 61 araçlık otopark, giriş kontrol binası, tuvaletler v.b. unsurlar yer alıyor.
 

TESİSİN AKIBETİ NE OLACAK?
Geçtiğimiz yıllarda Gazipaşa’nın en gözde turizm tesisleri arasında gösterilen gemi görümlü restoran, şimdiki görüntüsüyle korku filmlerindeki terk edilmiş binaları andırıyor. Koru Sahili’nin en gözde noktasında harabe gibi bir mekan olarak kalan tesisin camları kırılmış, çevresi ise büyük zarar görmüş şekilde bekliyor. Sonsuzluk havuzu olarak adlandırılan tesisin havuzunda ise tahribatların olduğu görüldü. Yapıldığı zaman Gazipaşa’nın yeni cazibe merkezi olarak gösterilen tesisin son iki yılda yaşadığı değişim, hem işletmecisi hem de ilçe halkı üzerinde büyük şaşkınlık yaratırken, tesisin akıbetinin ne olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: SAHTE İMZALI EVRAKLA TAHLİYE