ŞAHİN, ALANYA’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

.

SİYASET 17.12.2023 00:25:00 0
ŞAHİN, ALANYA’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, Ankara’da İYİ Parti Alanya belediye başkan adayı olarak açıklanması sonrası Alanya’ya dönüşünde Okurcalar Mahallesi Eski Belediye kavşağında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

 

Oldukça yoğun bir araç konvoyuyla Alanya’ya giriş yapan ŞAHİN’ in yanında İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, İYİ Parti Antalya Siyasi İşler Başkanı Alper Arıkan, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er ve birçok siyasinin olduğu gözlendi. 

 

Dinek Mahallesindeki Açık Hava Tiyatrosunun bulunduğu alanda kendisini karşılamaya gelen dostlarına seslenen Şahin’in duygusal anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı. 

 

Şahin konuşmasında; Değerli Hemşehrilerim 2013 yılında başlayan ve daha önce söz verdiğim üzere iki dönem yaptığım Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevimi Alanya’mıza olan hizmet borcumu ödemek için layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. 

 

HİÇBİR ZAMAN MAZERET ÜRETMEDİK

Biz görevimizi yaparken hiçbir zaman mazeret üretmedik. Mazeret ancak söyleyeni mutlu eder. Biz her zaman mazeret üretmeden, çözüm odaklı çalışmayı kendimize prensip edindik. Bu prensip ile yapamaz dedikleri birçok projeyi hayata geçirdik. 

 

TURİZM MESLEK YÜKSEK OKULUNU ÜNİVERSİTEMİZE KAZANDIRDIK

Selçuklu’nun kışlık başkenti olan ve tarihi bir misyona sahip Alanya’mızı her yerde ülkemiz turizmin başkenti olarak lanse ediyoruz. Ama üniversitemizde turizm alanı ile ilgili bir bölümün olmadığını görünce üniversitemize her zaman verdiğimiz desteklerin yanında Turizm Meslek Yüksek Okulu inşaatını üstlenerek üniversitemize kazandırdık.

 

YAYLALARIMIZA AMBULANS HİZMETİ SAĞLADIK

Doğu ve Batı mahalle yaylalarımızda yaşayan halkımızın acil sağlık sorunlarının çözümü için üzerimize düşenin fazlasını yaparak ülkemizde örneği olmayan bir devlet millet dayanışmasının meşalesini yaktık. Bu bölgelerimizi ambulanslara kavuşturduk ve bir çok canın kurtulmasına vesile olduk. 

 

ÖNCE SAĞLIK, ÇÜNKÜ ÖNCE İNSAN 

Bütün bu çalışmalarımızı “Önce Sağlık, Çünkü Önce İnsan” düşüncemiz ile hayata geçirdik. Bizleri engellemeye de çalıştılar ama başaramadılar. Bizleri engelleyeceklerine mazeret üretmeden hizmet vermeyi tercih etmeliydiler. İnsanın, insan sağlığının öneminden dolayı da ilk projemizi sağlık konusunda siz değerli kamuoyu ile paylaşmıştım. Göreve geldiğimiz zaman kuracağımız Aile Sağlık Merkezleri ile her mahallemize hizmet verecek yapılanmayı sağlayacağız. 

 

DOĞU VE BATI MAHALLELERİMİZE NOTERLERİ GETİRDİK

Konaklı ve Mahmutlar Mahallelerimize noterleri kazandırarak, vatandaşlarımızı büyük bir yükten kurtardık. Bu çalışmamız ile trafiğin yükünü de hafiflettik, vatandaşlarımızın zaman kaybının da önüne geçtik. 

 

ALANYA’MIZIN TANITIMI İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK 

Geçmişte küçücük masalarda yapılan Alanya tanıtımının hak ettiği şekilde yapılmasının aslında hiç de zor olmadığını göstermek için elimizi taşın altına koyduk. Berlin ITB, Moskova MITT, Paris SİAL gibi dünyaca ünlü fuarlarda Alanya stantları açarak şehrimizi en iyi şekilde temsil ettik ve bunların yapılmasının hiç de zor olmadığını gösterdik. Şehrimizin tanıtımını sadece fuar alanlarında değil, düzenlemiş olduğumuz 26 tane KOSGEB Destekli İş Gezileri ile destekledik.

 

HERŞEYİ DEVLETİMİZDEN BEKLEMEYECEĞİZ Biz hiçbir zaman bu bizim görevimiz değil düşüncesinde olmadık, bizden talep edilen her konuda üzerimize düşeni, görevimiz olmasa bile yapmaya çalıştık. Her şeyi devletimizden beklemeyeceğiz. Allah, devletimizi başımızdan eksik etmesin. Alanya’mızda devlet millet dayanışması ile yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. 

 

HİÇBİR ZAMAN KOLTUKTAN GÜÇ ALMADIM, AKSİNE GÜÇ VERDİM

Değerli dostlarım, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığım dönemimde hiçbir zaman koltuktan güç almadım. Aksine koltuğa güç verdim. Hiçbir zaman devletimizin gücünü şahsım için kullanmadım; Alanya’mız için kullandım. Bundan sonra da bu düsturdan vazgeçmeden doğup büyüdüğüm Alanya’ma hizmet etmeye devam edeceğim. 

 

YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Görevi teslim aldığım zaman Alanya’mızın yıllardır çözülemeyen trafik sorununu doğru müdahalelerle çözeceğim. Alanya’mızın özellikle yaz aylarındaki trafik çilesini sona erdireceğim.

 

ADA BAZINDA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Trafik sorununun yanında, halkımızın en büyük sorunlarından olan park sorununu da ada bazında kentsel dönüşümü hayata geçirerek çözeceğiz. Şehir plancısı, mimarlar, mühendisler gibi konusunda uzman kişilerle kentsel dönüşüm projesini sözde değil özde ortak akılla hayata geçireceğiz. Halkımızın bize olan güveni ve inancı ile kentsel dönüşüm projemizi hayata geçirerek şehrimize hak ettiği nefesi aldıracağız ve marka şehrin temellerini atacağız.

 

SOKAK HAYVANLARI YÜCE YARADANIN BİZLERE OLAN EMANETİDİR

Sokak hayvanlarımızın daha sağlıklı ve iyi şartlarda hayatlarına devam edebilmeleri için üzerimize düşeni fazlası ile yapacağız. Çünkü onlar Yüce Yaradan’ın bizlere olan emanetidir. Onlar için kuracağımız mama üretim tesisimiz ve hayvan ambulansımız ile emanetlerimize en iyi şekilde sahip çıkacağız. 

 

ŞEHRİN ANAYASASINI OLUŞTURACAĞIZ

Alanya’mızda düzen ve disiplinin sağlanması için Şehrin Anayasasını oluşturacağız. Bu anayasa kişilere özel değil, Alanya’mızın ihtiyaç ve marka şehir olmasına yönelik bir anayasa olacaktır.

 

HALKA AÇIK SOSYAL ALANLARDA ALKOL ALIMINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Oluşturacağımız şehir anayasası ile hiçbir şekilde park gibi halka açık sosyal alanlarda alkol alımına izin vermeyeceğiz. Halkımız açık alanlarda hiçbir rahatsızlık duymadan güven içerisinde hak ettikleri iyi vakti geçirebilecekler.

 

ALANYA’MIZI, İNANÇLARIMIZDAN VE KÜLTÜRÜMÜZDEN VAZGEÇMEDEN DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ

Değerli dostlarım, bütün projelerimizi burada anlatarak sizlerin vaktini daha fazla almak istemiyorum. Şuna emin olun ki; biz kültürümüzden vazgeçmeden Alanya’ mızı dünya kenti yapacağız. 

 

BİZ SORUNLARI DA, ÇÖZÜMLERİNİ DE BİLİYORUZ

Değerli dostlarım; belediye başkanlığı makamı ağlanacak, sızlanacak, hangi sorunun nasıl çözülemediğinin anlatılacağı bir makam değildir. Vizyon proje ve yetkin kadrolar kurma becerisi olanların yeridir. Ben ne yapacağımı, nasıl yapacağımı anlatmaya devam edeceğim. Onlar gibi nasıl, niçin yapamadıklarını değil. Alanya değişecekse, yeni bir Alanya doğacaksa önce bakış açınızı değiştirmelisiniz. Alanya’mızın kaybedecek zamanı kalmadı. Biz sorunları da çözümlerini de biliyoruz. Rabbim, bizlere yapamayacağımız işlerin sözünü verdirmesin. 

 

İDEOLOJİM HZ. KURAN VE BAYRAĞIM

Ben hiçbir zaman ideoloji adamı olmadım. Hizmet ve proje adamı oldum. Benim ideolojim her zaman Hz. Kuran ve Bayrağım olmuştur. Daima “Hz. Ömer’in Fırat’ın kenarında bir koyun kaybolsa, hesabı benden sorulur.” düsturuyla hizmet ettim ve böyle hizmet etmeye devam edeceğim. 

 

MİLLET İRADESİNİN ÖNÜNDE HİÇBİR ŞEY DURAMAZ

Değerli dostlarım, Belediye Başkanlığına adaylığımı seçim tarihinden iki yıl önce açıklamıştım. Bu süreçte partisi yok, temayüle ters, seçim zamanını göremez gibi ifadelerle beni yıpratmaya çalıştılar. Aksine biz bu süreçte tüm kampanyamızı kurumların gücünü kullanarak değil, kendi şahsi imkanlarımız ile yürüttük. Hatta onlar rakiplerini dahi kendileri belirlemeye çalıştılar. Çünkü karşılarında güçlü bir aday istemiyorlardı. Kendilerine rakip olamamam için ellerinden geleni yaptılar. Her türlü yöntemi denediler. Ama başaramadılar ve başaramayacaklar. Bugün sizlerin karşısına İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı olarak bulunuyorsam ve onlar başarısız oldularsa bu benim gücümden değil sizlerin duaları ve destekleri sayesindedir.   “Her Şey Alanya’mız İçin” duygusu ile çıktığım bu kutlu davada “Bizim siyasetimiz; Önce Millet, Önce Memleket diyenlerin siyasetidir.”  felsefesiyle ülkemize hizmet için kurulmuş İYİ PARTİ çatısı altında beni yol arkadaşı olarak seçen; İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Dr. MERAL AKŞENER’ e İYİ Parti Teşkilat Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız BUĞRA KAVUNCU’ ya, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcımız BURAK AKBURAK’ a İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyelerimize, İYİ Parti Milletvekillerimize, İYİ Parti Antalya İl Başkanımız VAHDET AFŞİN KARACAN ve Yönetimine, İYİ Parti Antalya Siyasi İşler Başkanımız ALPER ARIKAN’ a, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanımız HİLMİ ER’ e, Önceki dönem İYİ Parti Alanya İlçe Başkanımız ŞEFİK BAHÇE’ ye ve Alanya Siyasi İşler Başkanı İBRAHİM ÇELİK’ e  en önemlisi de dualarını ve desteklerini hiçbir zaman benden esirgemeyen değerli Alanya Halkı’na sonsuz teşekkür ederim ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: ŞAHİN ALANYA’ COŞKUYLA KARŞILANDI