SAHİLDE BIRAKILAN ÇÖPLER TEPKİ ÇEKTİ

GAZİPAŞA’DA Selinus Sahili’nde alkol tüketen şahısların ve duyarsız vatandaşların geride bıraktıkları çöpler, duyarlı vatandaşların tepkisini çekti.

GÜNDEM 16.12.2023 10:19:00 0
SAHİLDE BIRAKILAN ÇÖPLER TEPKİ ÇEKTİ

İlçede birçok vatandaşın gerek kafa dinlemek, gerekse gezmek için gittikleri Selinus Sahili, alkol alan şahısların alkol şişelerini olduğu yerde bırakması ve duyarsız vatandaşların çöplerini olduğu yerden almaması sahilde çirkin görüntülerin oluşmasına neden oluyor. Oluşan kötü görüntü karşısında tepkisini dile getiren vatandaşlar, çöplerini bırakıp gidenlerin duyarlı olmalarını ve çevre temizlik kurallarına uymalarını istiyor. 


“DOĞA, HEPİMİZİN KORUMASI GEREKEN BİR MİRASTIR”
Sahilde bırakılan çöplere tepki gösteren vatandaşlar; “Bizler çevreye karşı ne kadar duyarlı olmaya çalışırsak çalışalım, duyarsız kişiler hep var ve aynı şekilde davranmaya devam ediyorlar. Alkol içenler alkol şişelerini bırakıp gidiyor. Oturup bir şeyler yiyenler yiyeceklerin kabuğunu bırakıp gidiyor. Bunlar sahilimize hiç yakışmayan görüntüler. Herkesi çevreye karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Doğa, hepimizin koruması gereken bir mirastır. Mirasımıza sahip çıkarak gelecek nesillere de güzel bir miras bırakalım. Çevrede çöpleri bırakarak çocuklara kötü örnek oluyorlar. Artık bu duruma son verilmesini ve herkesin çevreye karşı duyarlı olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar. >Aysel YILDIZ