Tarih: 18.10.2024 00:48

“SAHABE SOHBETLERİ” DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Diyanet Gençlik Merkezi’nde her çarşamba yatsı namazından sonra Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Sahabe Sohbetleri” programı devam ediyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)  ile çok fazla bilinmeyen ve gündeme gelmeyen sahabelerin hayatlarından örnekler anlatıldığı programda İlçe Vaizi ve Gençlik Koordinatörü Muhammed Nafi Sipahi tarafından Kudüs’ü ilk Fetheden büyük kumandan olarak bilinen Ebu Ubeyde bin Cerrah’ın (R.A.)hayatından kesitler anlatıldı. Vaiz Sipahi, programla ilgili yaptığı açıklamada “Her hafta çarşamba yatsı namazından sonra Peygamber Dostları olan sahabe ikliminden bir sahabeyi i tanımaya gayret ediyoruz. Bu hafta ise Efendimiz (S.A.V.) ‘Ümmetin Emini’ olarak nitelendirdiği ki her ümmetin bir emini vardır. Bizim ümmetimizin emini de Ebu Ubeyde b. Cerrahtır. Onun hayatını daha yakından tanımak, teslimiyet duygusu ile güvenilir ve emin bir Müslüman Ebu Ubeyde b. Cerrah’ın hayatından örnekler verdik. 

 

“KUDÜS’Ü İLK FETHEDEN BÜYÜK KUMANDAN” 

Ebu Ubeyde bin Cerrah (r.a), hayatta iken cennetle müjdelenen sahabiden (aşere-i mübeşşere) birisidir. Ebû Ubeyde, hetemlerin en güzeli, ümmetin emini, Kudüs’ü ilk Fetheden büyük kumandan ve ticaret, binicilik, ok atma, kılıç kullanma gibi alanlarda yetişmiş örnek bir şahsiyetti. 

Dünyanın değiştirmediği yiğit, Kudüs’ün fethinin Başkomutanı Hz. Ebu Ubeyde b. Cerrâh (r.a.) ölüm esnasında bile askerlerine, dostlarına  ‘Sizlere son vasiyetim ne olur namazlarınızı hakkı ile eda edin, oruçlarınızı tutun, zekâtlarınızı verin, hac ve umre yapın, birbirinize hakkı tavsiye edin, idarecilerinize hayırlı nasihatlerde bulunun, onlara dalkavukluk yaparak onları aldatmayın. Dünya işlerinizin üzerine gereğinden fazla düşmeyin. Bir kişi bin yıl ömür sürse bile, işin neticesinde ölüm ona kavuşacaktır. Çünkü Allah (c.c) Âdemoğulları’na ölümü bir hak olarak yazdı. Bu sebeple insanların tümü ölümlüdürler. Bundan dolayı akıllı insan Rabbine karşı itaatkâr olur. Kıyamet günü amel defterleri açıldığında salihatı çok olur. Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun’ şeklinde vasiyet vermişti.” ifadelerine yer verdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —