SAĞLIKLI OLMAK HER BİREYİN HAKKI!

SAĞLIKLI OLMAK HER BİREYİN HAKKI!

7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, sağlık hakkının her bireyin en temel hakkı olduğunu belirterek, düzenli check-up yaptırmanın önemine dikkat çekti.

DÜNYA Sağlık Örgütü’nün kuruluşu olan 7 Nisan’ın her yıl “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlandığını ifade eden Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, “Dünya Sağlık Günü ve haftası; dünya ülkelerinin bir araya gelerek sağlığın geliştirilmesi, dünyanın güvenliğinin sağlanması, incinebilir gruplara hizmet edilmesi ve herkesin sağlıklı ve iyi olma haline erişebilmesi için 1948 yılında kurdukları Dünya Sağlık Örgütü’nün kuruluşunun yıl dönümüne denk gelen gündür. 7 Nisan Dünya Sağlık Günü, her yıl tüm dünyada güncel ve gelecekte olması beklenen sağlık sorunlarıyla mücadele için eyleme geçmek üzere bir motivasyon aracı olarak kutlanmaktadır.” dedi.


“BİREYLER SAĞLIKLI OLDUĞUNDA TOPLUMLAR DA SAĞLIKLI OLUR”
Sağlığı yalnızca hastalık ve sakatlıkların olmayışı değil; fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali olarak tanımlayan Çelik, açıklamasına şöyle devam etti: “Sağlık ırk, din, politik görüş, ekonomik ve sosyal durum ayrımı yapılmaksızın her insanın en temel haklarından biridir. Herkes ihtiyaç duyduğu zamanda, ekonomik sorunlar ile karşılaşmadan, ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerine erişebilmelidir. Sağlıklı yaşam, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir haktır. Sağlık kavramı hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı olan bireyin sağlıklı olması gerekir. Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlar da sağlıklı olur.”
 

“DÜZENLİ CHECK-UP YAPTIRMAK GEREKLİDİR”
Düzenli check-up yaptırmanın önemine de dikkat çeken Çelik, “Sağlığımızı korumak ve sağlık hakkımızı savunmak için bireysel sorumluluğumuzu üstlenmeli ve sağlık farkındalığımızı arttırıp, gerek bireysel, gerekse toplumsal rollerimizin farkında olmalıyız. Sağlıklı olmak bizim yaşam kalitemizi artırır, günlük aktivitelere katılımımızı sağlar. Bu yüzden, bu dünya sağlık gününde, “hakkımız olan sağlığımız” için rutin sağlık kontrollerimizi yaptırmayı ihmal etmeyelim. ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’ ve ‘Dünya Sağlık Haftası’nda bütün vatandaşlarımıza, sevdikleriyle birlikte sağlıklı bir yaşam diliyor, vatandaşlarımızın ve tüm çalışanların Sağlık Haftasını kutluyorum.” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE

 



Anahtar Kelimeler: SAĞLIKLI OLMAK BİREYİN HAKKI!