SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

.

GÜNDEM 3.09.2024 11:50:00 0
SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

İlçede dün etkili olan sağanak nedeniyle tıkanan mazgallar, su baskınlarına neden oldu. Yağışla birlikte giyim pazarı her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk yağmurla sular altında kaldı. İş yerlerine su girmemesi için mücadele eden esnaflar, mazgalları açmak için de uzun uğraşlar verse de taşkın önlenemedi.

GAZİPAŞA’DA dün sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, tıkanan mazgal ve rögarlar ise su baskınlarına sebep oldu. Şehir merkezinde esnaflar, iş yerlerine su girmemesi için uzun süre mücadele verdi. Çubuk yardımıyla mazgalları açmaya çalışan esnaflar başarılı olamayınca cadde ve iş yerleri sular altında kaldı. Ellerindeki fırça ve çek paslarla iş yerlerindeki suları boşaltmak için büyük gayret gösteren esnaflar maddi zarar gördü. 

 

YOLLAR NEHRE DÖNDÜ

Aniden bastıran sağanak sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, cadde ve sokaklar ise adeta nehre döndü. Sağanak nedeniyle su göletlerinin oluştuğu yollarda araçlar da ilerlemekte güçlük çekti. Bazı sürücüler ise araçlarında mahsur kaldı ve yağışın dinmesini bekledi.

 

“HER YAĞMURDA AYNI MANZARA”

Her yağmur yağdığında aynı manzarayla karşılaştıklarını belirten İlçe halkı mazgal ve logarları temizlemeyen Gazipaşa Belediyesi’ne tepki gösterdi. Büyük mağduriyet yaşadıkları dile getiren esnaflar da “Mazgal ve logarlar düzenli temizlense bu görüntüler olmaz, akşama kadar suyun içinde yüzdük. Zaten daha önce defalarca benzer durumları yaşadık. Yağmurlar yağmadan önce bir çözüm bulunmalıydı, her sene aynı manzara...” ifadeleri kullandı. >Vildan RENDE

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27