RUHSATLI İŞLETME YOK!

.

SAĞLIK 3.06.2024 08:38:00 0
RUHSATLI İŞLETME YOK!

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilçede geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT), mezoterapi, akapuntur, ozonterapi, apiterapi, kupa uygulaması, hipnoterapi, hirudoterapi ve benzeri uygulamaların yapıldığı ruhsatlı her hangi bir işletmenin bulunmadığı belirtilerek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları istendi.


GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürlüğü, ekonomik koşullar ve denetimde yaşanan sorunlar ve eksiklikler nedeni ile vatandaşların merdiven altı diye tabir edilen merkezlerde geriye dönülmez büyük mağduriyetler hatta ölümler gerçekleştiğine dikkat çekerek, denetimlerde Gazipaşa’da kayıtsız veya yetkisiz sağlık hizmeti sunan işletmelerin tespiti halinde hapis ve adli para cezası uygulanacağını dile getirdi. İlçe Sağlık Müdürlü tarafından Gazipaşa’da geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT), mezoterapi, akapuntur, ozonterapi, apiterapi, kupa uygulaması, hipnoterapi, hirudoterapi ve benzeri uygulamaların yapıldığı ruhsatlı her hangi bir işletmenin bulunmadığı belirtilerek, uyarı yapıldı.


“RUHSATSIZ İŞLEM YAPMAK YASAK”
Son yıllarda internetin yaygınlaşması ile bu tarz işlemlerin reklam ve ilanların çoğaldığını vurgulayan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, “Bu işlemler hastane ortamlarında, ruhsatlı merkezlerde doktorlar tarafından yapılması gerekiyor, tabi doktorların da sertifikalı olması gerekiyor. Kesinlikle dezenfeksiyon kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor. Kanlı bir işlem olduğu için hastaların cildine değen tüm ekipmanların steril olması gerekiyor. Çıkan atıkların tıbbi atık yönetmeliğine göre bertaraf edilmesi gerekiyor. Kesilerin derinliklerinin iyi ayarlanması ve uygulamanın sıklığının hangi hastaya ne kadar kupa uygulanacağı, ne kadar kan çekilecek bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Hastanın belli hastalıkları var mı? İlaç kullanıyor mu? Bunlar dikkat edilmesi gerekiyor. 
 

“HASTALARI KANDIRMAMAK GEREKİYOR”
Özellikle kanama ve anemi problemi olanlara için daha dikkatli olmak gerekiyor. Gerekirse yapmamak gerekiyor. Her şeyden önemlisi nelere iyi geleceği konusunda hastaları kandırmamak gerekiyor. Bu konuda oldukça fazla suistimal var. Vatandaşların ümitlerini sömürmeden, onlara zarar vermeden, faydalı uygulamalar kişiler için uygun olabilir” ifadelerine yer verdi. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27