REKOR FİYATA SATILDI

Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından satışa çıkarılan Koru Mahallesi’ndeki tarla, 10 milyon 697 bin liraya satıldı.

GÜNDEM 30.08.2022 13:57:00 0
REKOR FİYATA SATILDI

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, Koru Mahallesi Tekir mevkiinde bulunan 6 bin 680 metrekarelik tarlasını satmak için açtığı ihale dün yapıldı.  Devlet İhale Kanunu’nun (DİK) 45. Maddesi’ne göre açık artırma usulüyle yapılan ihale, dün saat 14.00’te Gazipaşa Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 200 ada, 23 parsel üzerinde kayıtlı tarlayı almak için ihaleye yedi istekli katıldı. 4 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılan taşınmazın yeni sahibi olmak isteyen istekliler, ihalede kıyasıya yarıştı. Diğer katılımcılardan daha yüksek fiyat veren Süleyman Ekşi İnşaat isimli firma, 6 bin 680 metrekarelik tarlaya 10 milyon 697 bin lira (KDV dahil) teklif vererek tarlanın yeni sahibi oldu.

“İHALE HER İKİ TARAFA DA HAYIRLI OLSUN”

Yapılan ihalenin, firmaya ve Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na hayırlı olmasını dileyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, “Koru Mahallemizde bulunan 200 ada, 23 parsel üzerinde kayıtlı tarlanın ihalesini gerçekleştirdik. Taşınmazımız KDV dahil 10 milyon 697 bin liraya satıldı. Bu taşınmazımız, mayıs ayı içinde de satışa çıkmıştı. 8 milyon 510 bin lira teklif veren istekli ihale şartlarını yerine getiremeyince, ihale iptal edilerek taşınmazın yeniden satışı yapıldı. Yapılan ihale her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler: REKOR FİYATA SATILDI