“RANT İÇİN DEĞİL, HALKA HİZMET İÇİN ADAYIM”

“RANT İÇİN DEĞİL, HALKA HİZMET İÇİN ADAYIM”

.

Vatan Partisi Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Fikret Çalışkan, seçim çalışmaları kapsamında vaatlerini tekrarlayarak; “Bugüne kadar oy verilenler, Gazipaşa’ya ne verdi? Gazipaşa’nın hangi sorununu çözdü? Ben rant için değil, halka hizmet için adayım” dedi.


31 MART Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçim öncesi vaatlerini tekrarlayan Vatan Partisi Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Fikret Çalışkan, ilçenin geleceğine dair hedeflerinden ve yapılması gereken çalışmalardan bahsederek; “Bugüne kadar oy verilenler Gazipaşa’ya verdi? Gazipaşa’nın hangi sorununu çözdü?” sorularını sorarak eleştiride bulundu.
 

“BİZİM BELEDİYECİLİĞİMİZDE TORPİL İŞLEMEZ”
Gazipaşa’nın sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi biliyorum. Önceki bazı başkanlarımıza sorunlar ve çözüm yollarıyla ilgili dosyalar sundum, ama dikkate almadılar. Değişik siyasi partili (ANAP, CHP, AKP, MİLLET İTTİFAKI) başkanlar Gazipaşa’yı 40 yıldır yönettiler. Her belediye başkanı aday iken Gazipaşa’ya hizmet yağdıracaklarını, adeta uçuracaklarını söylediler ve sonuç ortada. Onun için aday oldum. Ben Gazipaşa’nın sorunlarını hep bir anda çözeceğim, Gazipaşa’yı uçuracağım demiyorum. Ancak yapılabilecek olanları öncelik sırasına göre yapacağımı taahhüt ediyorum. Ranta değil, halka hizmet için adayım. Belediyeyi mahallelerde kuracağımız, halk meclisleri ile yöneteceğiz. Bizim belediyeciliğimizde torpil işlemez, rüşvet sökmez, kartvizit geçmez. Belediyeye alınan işçilere göre iş değil, işe göre adam alacağız.


İŞTE ÇALIŞKAN’IN GAZİPAŞA İÇİN HEDEFLERİ
-Belediyenin kendi yapabileceği işleri taşerona ve özel şirketlere vermeyeceğiz.
-Halka hizmet edeceği içinde oturduğu binayı bile yapamayanlar uzaktaki eksiklikleri göremez. Gazipaşa’mıza yakışır, çalışanları mutlu edecek, belediye hizmet binası yapılacak. 
-Gençlerimiz evlenmeye karar verdiklerinde ateş pahası ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, karşılarına birde düğün salonu sorunu çıkıyor. Gençlerimizi bu sıkıntıdan kurtaracak, belediye düğün salonunu mutlaka yapacağız.
-Gençlerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecek, onları uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan koruyacak kültürel gençlik merkezi, spor tesisleri yapılacak.
-Kapalı Pazar yerini yeni yerine taşıyacağız.
-Otopark sorunu yalnız şehir merkezinde değil mahallelerde de sorun. On katlı yüz daireli ucube binalara ruhsat verilirken, otopark sorunu hiç düşünülmemiş.  Zararın neresinden dönersen kardır misali, bundan sonraki ruhsatlarda otopark dikkate alınarak daire sayısından az otopark yeri kabul edilmeyecektir.
-Yeşil alan ve park sorunu hiç düşünülmüyor. 18 uygulaması ile belediyeye terk edilen alanlar, ranta değil, yeşil alanlara ayrılacak. Başta Atatürk Parkı olmak üzere mahallelerde gerçek parklar düzenlenecek ve açılacak.
-İçme suyumuzun tehlike saçan, asbestli boruları ivedilikle değiştirilerek, ilerideki nüfus artışı göz önüne alınarak,  şimdiden içme suyu sorununun çözümü için çalışmalar başlatılacak.
-Kentimizde tarım ve turizmi birbirinin alternatifi olarak değil, İkisini bir arada planlayacağız. Tarımın sulama suyu ihtiyacını karşılamada halkımız ve ilgililerle birlikte çözüm bulacağız. Üretim kooperatiflerinin kurulmasına öncülük edecek, üreten belediye, üreten kent yaratacağız.
-Turizm tesisleri yapılmadan önce altyapısını çözüp, sonra ruhsat vermeye geçilecek. Arıtma tesisinin ihtiyaca göre büyütülmesini, havalimanı, yat limanı arasındaki utanç yolunu modern hale getireceğiz. Turizmi yalnız deniz kum olarak değil, doğal güzellikler, tarihi ören yerleri ve yayla turizmini cazip hale getirecek, gezen turistlerin ilçemize gelmesini sağlayacağız.
-Geçmişte yapılan toptancı hali, içme suyu, arıtma tesisi vb. hizmetleri yapan başkanlarımıza teşekkür ederiz.


HALKTAN YETKİ İSTEDİ
Bugüne kadar seçilen başkanların Gazipaşa için gerekli çalışmaları yapmadığını söyleyen Çalışkan; “Bugüne kadar oy verdikleriniz size ne verdi? Gazipaşa’nın hangi sorununu çözdü? Elim kırılsaydı da oy vermeseydim demeyeceğiniz Fikret Çalışkan gibi bir başkan adayınız var. Halk yönetimi ve kamu hizmeti için sizden görev talep ediyor ve yetki istiyorum” dedi. >Aysel YILDIZ



Anahtar Kelimeler: DEĞİL HALKA HİZMET ADAYIM”