RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN BELEDİYECİLİK

.

SİYASET 19.01.2024 10:51:00 0
RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN BELEDİYECİLİK

Vatan Partisi Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Fikret Çalışkan, Gazipaşa’nın yönetilemediği dile getirerek, “Yıllardır yetki verdikleriniz, halka hizmeti unuttu. Vatan Partisi adayı olarak sizden yetki istiyorum. Amacımız rant değil, halk için belediyecilik” dedi. 


VATAN Partisi Gazipaşa İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek, Vatan Partisi’nin Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı olan Fikret Çalışkan, yerel seçimler ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hedefinin rant değil, halk belediyeciliği olduğunu dile getiren Çalışkan, Gazipaşa’nın yönetilemediği ifade etti. Gazipaşa’nın doğal güzelliklerinin ve ilçe kıyılarının ranta açıldığını dile getiren Çalışkan, “Yeni bir yerel seçim sürecindeyiz. İlçemiz çok önemli bir dönemden geçiyor. Bir süredir takip ettiğimiz gelişmelerde özellikle kamusal alanların kıyılarımızın, öncelikle ilçe halkının kalarak geleceğe taşınmasında, yapılacak yatırımların plan aşamalarında çok ciddi, geri dönülemez hataların yapıldığını görüyoruz. Bu hatalardan geri dönülebilir miydi? Elbette dönülebilirdi. En azından Gazipaşa halkı adına gayret sarf edilebilir bu gayret kamuoyu ile paylaşılabilirdi. Örneğin halkın nefes alacağı alanlardan kıyılarımız. Kâhyalar, Selinus ve Koru kıyılarının tümü… Bir yanlış planlama uygulanıyor. Gazipaşa halkının yok sayıldığı ancak doğal kaynaklarından ve güzelliklerinden otel lobilerinin kanını emercesine yararlanmaya çalıştığı bir planlama. Kıyılar bölgesi sit alanı olunca koruma değil, korumama planları olduğunu gördüğümüz bir planlama” dedi. 


“İLÇE HALKINA KÖTÜLÜK YAPILIYOR”
Gazipaşa’da uygulanan yerel politikalarla ilçe halkına kötülük yapıldığını dile getiren Çalışkan, “2019 Ocak ayında son planları yapılıyor kıyılarımızın. Rantın hep daha fazlasını istediği planlar. İnşaat oranları iki katına çıkıyor, halkın günübirlik alanları otellerin ön bahçesi haline getiriliyor. Kıyıdaki yolların otoparklar çok yetersiz olduğu bir planlama. Askıya ne zaman çıkıyor bu planlar? Son yerel seçimlerden hemen sonra 2019 yaz aylarında. Mevcut belediye yönetiminin hemen bu planları masaya yatırması, askı sürecinde incelemesi ve askıdan iner inmez itiraz etmesi gerekiyordu. İtirazdan sonuç alınamazsa da belediyenin direk dava açması gerekiyordu. “Bu planlar kıyılarımızı, oradaki yaşam alanlarını hem insanlarımız için, hem diğer canlılar için korumuyor” diye. “Günübirlik alanlara otelciler el koyuyor bu planlarda. Böyle olmaz. Günübirlik kullanımlar ilçe halkına aittir” diye. Ama böyle olmuyor. Ne oluyor. Planlar köşe bucak saklanıyor, masaya yatırılmıyor. Toplumla, böyle önemli tüm kıyıları ilgilendiren planlar diğer partilerle, ziraat odalarıyla, meslek odalarıyla paylaşılmıyor, fikirleri alınmıyor. Ve askı sürecinde itiraz edilmiyor, dava sürecinde dava açılmıyor, dava açabilecek olanlarında dava açma hakkı da böylece yok ediliyor. Dava süreçleri kaçırılıyor. Ne söyleniyor, “yapacak bir şey yok, otuz yıldır neredeydiniz, bu planlar çok güzel” deniyor. Bu bile bile bu ilçe halkına kötülüktür” ifadelerini kullandı. 


“18 UYGULAMALARINI ELEŞTİRDİ”
Çalışkan, “Sonra koşa koşa bu planların üzerinde 18 uygulaması yapıyorlar. Süreç burada da durdurulabilirdi. Dur arkadaş, biz önce bu planları düzeltmek için mücadele vereceğiz, sonra sağlıklı bir plan üzerinde 18’e başlayacağız denebilirdi. Araya pandemi de girmişti. Uzun zaman tüm ülkede turizm durmuştu. Bu zaman dilimi planların düzeltilmesi için çaba harcayarak değerlendirilebilirdi. Kıyılarda yaptıkları 18 uygulaması da, 18 uygulaması ve dayanağı planlara açılabilen davada hem bilirkişilerce, hem mahkeme heyetince oybirliği ile yanlış bulundu. Süreci o zaman da durdurabilirlerdi. Bu planlar üzerinde yaptığımız 18 uygulamasında da hatalar varmış deyip mahkeme kararını dikkate alabilirlerdi. Ama gidip Antalya mahkemenin bilirkişi raporları sonucunda verdiği bu karara itiraz ettiler. 


“BELEDİYE ÇED RAPORUNA OLUMLU GÖRÜŞ VERİYOR”
Süreç böyle gidiyor. Defalarca ilçe halkımız için, koruma altındaki doğal alanlarımız için yanlış olan bu planları düzeltme şansı varken hiçbiri kullanılmıyor. En son ilk otelin ÇED raporu. Vaziyet planı var bu Çed raporunda. Günübirlik alanlar otel bahçesinin içinde. Otelin havuzu, barı var halka açık olması gereken bu alanlarda. Ne yapıyor Gazipaşa Belediyesi? Bu ÇED raporuna olumlu görüş veriyor. Olumsuz görüş vermesi gerekirdi. Kıyıları halkın elinden alan bu yanlış kıyı planlamasını tüm yanlışlarına rağmen, onlarca süreci durdurma olanağı varken, mevcut Gazipaşa belediyesi süreci durdurmamış, elindeki planların düzeltilmesi yönündeki olanaklarının hiçbirini kullanmamıştır” diye konuştu. 


“NATO EŞİTTİR AMERİKA”
Vatan Partisi Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Çalışkan, “Koru kıyılarımızda turizm tesisi olarak ayrılan kıyı bandının hemen arkası. Bakılar ve Koru. Verimli tarım topraklarımız var bu alanda. Halkımız ekiyor, dikiyor, tarım yapmak istiyor. DSİ’nin raporlarında birinci sınıf üretim alanları. Ne yapıyorlar? Otellerin arkasında ticari alana ihtiyaç olacak deyip Fidanlık Caddesi boyunca ticaret kararı getiren, tüm bölgeyi de imara açan bir plan yapıyorlar. Hiç ihtiyaç olmadığı halde yapıyorlar bunu. Mevcut aday ve aday adaylarının tamamına yakını bu yanlış uygulamaya dur diyecekleri yerde,  destekliyorlar. Parlamentoda ve kamuoyunda bir birlerine karşı söylemediğin bırakmayan siyasiler, NATO eşittir Amerika’nın genişlemesine oybirliği oluşturuyorlar. Aynı durum Gazipaşa’mızda yaşanıyor. Yukarıda belirttiğimiz olumsuz programlara meclis üyelerimiz ve siyasilerin hepsi evet diyor. 


“GAZİPAŞA’YI HALK MECLİSLERİYLE YÖNETECEĞİM”
Gazipaşa’yı katılımcı demokrasi ile yöneteceğine dikkat çeken Çalışkan, “Bu yerel seçimlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gazipaşa bir yol ayrımında. Tüm bu yanlış planlamalar henüz sadece plan aşamasında. Bir dahaki dönem uygulamaya geçmesini önlemek de, yapacağı doğru seçimle topraklarına, tarımına, kıyılarına, yaşam alanlarına sahip çıkacak olan Gazipaşa halkının doğru karar vermesine bağlıdır. Değerli hemşehrilerim! Bugüne kadar, gelen gideni arattı. Hepsi gayrı mülk satısı, meraların satışı ve benzeri durumlarda aynı uygulamayı yürüttü. Bunların içme suyu, sulama suyu, otogar, halk pazarı ve benzeri projelerde bir programları yok. Yıllardır yetki verdikleriniz, halka hizmeti unuttu. Vatan Partisi adayı olarak sizden yetki istiyorum. Belediyeyi masa başında talimatlarla değil, halk meclisleriyle yöneteceğim” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: DEĞİL BELEDİYECİLİK