‘RADYOLOJİ GÜNÜ’ KUTLANDI

‘8 KASIM Dünya Radyoloji Günü’ nedeniyle Türk Sağlık-Sen Gazipaşa İlçe Temsilciliği tarafından Gazipaşa Devlet Hastanesi Radyoloji bölümü çalışanlarıyla pasta kesildi.

GÜNDEM 10.11.2023 01:26:00 0
‘RADYOLOJİ GÜNÜ’ KUTLANDI

Gazipaşa Devlet Hastanesi Radyoloji bölümünde çalışan doktor ve tüm personellerin Türk Sağlık-Sen Gazipaşa İlçe Temsilciliği tarafından ‘Dünya Radyoloji Günü’ kutlandı. Kutlama programına Türk Sağlık-Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Turan Kaya ile hastane yönetim ekibi, radyoloji hekimleri, radyoloji teknisyeni ve teknikerleri, hemşireler ve tüm veri giriş personeli katıldı.

 

“RADYASYON VİTAMİN DEĞİLDİR”

Günün anısına tüm ekiple birlikte üzerinde ‘Radyasyon vitamin değildir’ yazılı kutlama pastası kesilerek, toplu fotoğraf çekildi. Hastalıkların tanı ve tedavisinde çok önemli rolü olan radyoloji dalı ve bu dalda hizmet veren teknikerler ve teknisyenlerin Dünya Radyoloji Gününü kutlayan Türk Sağlık-Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Turan Kaya açıklamasında “Alman fizikçi Prof. Dr. Wilhelm ConradRoentgen 8 Kasım 1895 tarihinde keşfettiği X-ışınlarını insanlığın hizmetine sunmuştur. Her yıl ‘Dünya Radyoloji Günü’ 8 Kasım tarihinde radyoloji biliminin doğduğu gün olarak ülkemizde ve tüm dünyada kutlanmaktadır. Günümüz sağlık sektöründe radyoloji, direkt grafi, mammografi, bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi, manyetik rezonans görüntüleme, anjiyografi ve hibrit görüntülemeler ile baştan ayağa bütün doku ve organların görüntülenmesindeki tanısal rolünün yanı sıra girişimsel radyoloji ile sadece tanıda değil tedavide de önemli bir yer kaplamaktadır. Bu vesileyle, radyoloji biliminin doğum günü olan 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü’nü kutluyor, tüm radyoloji çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.> Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: ‘RADYOLOJİ KUTLANDI