PROPOLİS ÜRÜNLERİ FESTİVALİN İLGİ ODAĞI OLDU

Gazipaşa’da bu yıl 12.’si düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde propolis ürünlerinin yer aldığı Bircan Şaşmaz’ın standı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

GÜNDEM 24.10.2022 14:06:00 0
PROPOLİS ÜRÜNLERİ FESTİVALİN İLGİ ODAĞI OLDU

Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde stant açan Bircan Şaşmaz, arıcılıkla uğraşan emekli astsubay eşinin kovanlardan aldığı propolisleri ve propolislerden kendi yaptığı ürünleri festivalde satışa çıkardı. El emeği göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlayan Şaşmaz’ın standında yer alan el örmesi banyo lifleri, el örmesi süs eşyaları, el yapımı tahta kaşık, çeşitli ürünlerden yapılmış reçeller, propolis ve propolis kremi yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Şaşmaz, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde stant açtık. Standımı ziyaret eden vatandaşlar daha çok propolis ve propolis kremine yoğun ilgi gösteriyor. Propolis, arıların yaprak döken ağaçların tomurcuklarından ve kabuklarından topladığı, balmumu, polen ve tükürük salgıları ile zenginleştirdikleri bir maddedir. Arılar propolisi petekleri dezenfekte etmek, yapı malzemesi olarak ve mumyalama için kullanırlar. Hobi olarak arıcılıkla uğraşan eşimin kovanlardan aldığı propolisleri evde kendim işleyerek propolis kremi yapıyorum. Yüzde 100 doğal olan propolis ve ürünleri ile kozalak reçeli yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Geçen yıl stanttan alışveriş yapan vatandaşlarımız bu yıl da özellikle gelip alışveriş yaptılar” dedi.