PROJE OKULU'NDAN BÜYÜK BAŞARI

.

EĞİTİM 26.07.2024 10:39:00 0
PROJE OKULU

GAZİPAŞA’DA, Fen Lisesi’yle birlikte sınavla öğrenci alan iki okuldan birisi olan Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, sınavla öğrenci almaya başladıktan başarı çıtasını yükselti. Her yıl öğrenci sayısını arttıran okul, akademik başarı olarak da dikkat çekmeye başladı. Bu yıl gerçekleşen 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) sayısal Türkiye 6629’uncu olan Ömer Faruk Çoban isimli öğrenciyle tıp fakültesinin kapısını aralayan Proje Okulu, bundan sonraki yıllarda yeni başarıları hedefliyor. 


Okul ve okulda verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Bülent Yılmaz, “Öğrencilerimizin başarısı için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. ERASMUS+(Plus) projeleri ile öğrencilerimizi Avrupa ile tanıştırdık. Birçok sosyal ve sportif etkinliklerle öğrencilere olumlu bir eğitim – öğretim iklimi oluşturma gayretinde olduk ve öğrencilerimizi olumlu yönde etkiledik. Fiziki altyapı olarak da ilçemizin en donanımlı okullarından birisine sahibiz. Bunun sonucu olarak geçmiş yıllarda askeri okullara ve değişik fakültelere birçok öğrenci yerleştirdik. Bu yıl proje bölümünün ilk mezunlarını verdiğini ve Gazipaşa’da ilk defa imam Hatip Lisesi olarak bir öğrencimizin aldığı puanla istediği tıp fakültesine yerleşebilecek” dedi. 


Ayrıca ortaokul kısmına da öğrencileri sınavla aldıklarını, yapılan denemelerde ortaokul öğrencilerinin ilçede üst sıralarda olduğunu söyleyen Müdür Yılmaz, emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür etti. >Geylani TOPALOĞLU

 

 


Anahtar Kelimeler: PROJE OKULU' BÜYÜK BAŞARI