POLİS OKUL SERVİS ARAÇLARINI DENETLEDİ

GAZİPAŞA’DA taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrencilerin sağlıklı bir şekilde taşınmasını amaçlayan polis ekipleri, yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte denetimlerine başladı.

ASAYİŞ 16.09.2023 15:37:00 0
POLİS OKUL SERVİS ARAÇLARINI DENETLEDİ

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro Amirliği ekipleri, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte okul servis araçlarında denetim gerçekleştirdi. İlçemizde taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrencilerin sağlıklı bir şekilde taşınmasını amaçlayan polis ekipleri, sorumluluk bölgelerinde bulunan İlk ve Ortaokul ile lise öğrencilerine taşıma hizmeti veren okul servisi sürücülerini denetime tabi tuttu. 

 

TÜM BELGELER TEKER TEKER İNCELENDİ

Denetimlerde şoförlerin zorunlu belgeleri, trafik suçları ile ilgili kayıtlarının kontrolü, araçların emniyet kemeri, dur ve okul taşıtı levhaları, araç periyodik bakımları, iç dış ve ışık donanımları, koltuk sayıları, güvenlik kameraları, yangın tüpü, ilk yardım çantaları, yetki belgeleri uygunluk ve yeterlilik belgeleri teker teker incelenerek, araç sürücülerinin alkol ölçümleri yapıldı. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı.

 

SÜRÜCÜLER VE ÖĞRENCİLER UYARILDI

Polis ekipleri, araç bakımlarının periyodik olarak yapılmasına özen gösterilmesi hususunda sürücüleri uyardı. Yapılan denetimlerde, öğrencilerin uyması gereken kurallar hakkında öğrencilere bilgi veren polis, özellikle öğrencilere emniyet kemeri takmaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Öte yandan polis ekipleri, servis denetimlerinin eğitim ve öğretim dönemi sonuna kadar periyodik olarak devam edeceğini bildirdi. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: POLİS SERVİS ARAÇLARINI DENETLEDİ