Tarih: 14.10.2023 17:34

POLİS OKUL ÇEVRELERİNDE DENETİM YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA polis ekipleri tarafından eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla, “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri İle Servis Araçları Denetim Uygulaması” gerçekleştirildi. 

 

İlçemizde 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonu devam ederken, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla polis ekipleri okul çevrelerinde denetimlerini sürdürüyor. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı, asayiş, TEM, güvenlik, çocuk şube, trafik ekipleri ile diğer ilgili birimler, okul ve okul çevrelerinde yürüttükleri çalışmalarını titizlikle devam ediyor. Okul döneminin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla okul çevresinde faaliyet gösteren kafe, internet kafe, büfeler ve iş yerlerini de denetleyen ekipler, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca öğrencilerin güvenli şekilde taşınmasını amaçlayan ekipler, okul servis araçlarını da denetleyip, sürücülere gerekli uyarıları yapıyor. Gün içinde öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde okul çevrelerinde bulunan ekipler, hem ailelere hem de öğrencilere güven veriyor.

 

DENETİMLER İL GENELİNDE ARTTI

“Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri İle Servis Araçları Denetim Uygulaması” il genelinde de sürdürüldü. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Asayiş, Çocuk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı birimlerden oluşan 93 ekip, 241 personel Gazipaşa ve il genelinde yapılan denetimlerde görev aldı. Yapılan uygulamalarda, 146 okul çevresinde faaliyet gösteren 15 internet kafe ve oyun salonu ile 47 kahvehane ve kafe, 63 market, büfe ve tekel bayi, 5 iddia ve ganyan bayi, 65 park, bahçe, umuma açık yer ve 4 metruk bina kontrol edildi. Uygulama kapsamında; 1083 şahıs incelendi, 3 aranan şahıs gözaltına alındı. 216’sı okul servis aracı olmak üzere toplamda 356 denetlendi. 12 araca idari para cezası uygulandı. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —