PİSTTE PANİK

.

GÜNDEM 10.05.2024 08:17:00 0
PİSTTE PANİK

Köln-Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren Corendon Havayollarına ait yolcu uçağının piste indiği esnada ön lastikleri patladı. Pistin ortasında duran uçakta mahsur kalan 196 kişi, sorunsuz bir şekilde tahliye edilirken, havalimanında uçuşlar geçici süreliğine durduruldu.


OLAY, dün saat 10.40’ta Gazipaşa Havalimanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Corendon Havayollarına ait B738 tipi yolcu uçağının Gazipaşa Havalimanı’na inişi sırasında ön lastikleri patladı. Uçakta kısa süreli panik yaşansa da iniş sorunsuz şekilde tamamlandı. Pistin ortasında duran uçakta mahsur kalan 4’ü çocuk 188 yolcu ile 8’i mürettebat olmak üzere 196 kişi sorunsuz bir şekilde tahliye edildi. Havalimanı terminal binasına getirilen yolcular, işlemlerinin ardından servis araçlarıyla konaklayacakları otele götürüldü. 


TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ
Piste inişi sırasında lastiği patlayan uçağın pisten kaldırılması için Antalya Havalimanı’ndan destek istendi. Yaşanan olayın ardından Gazipaşa Havalimanı’nda tüm uçuşlar geçici bir süreliğine iptal edildi. Gazipaşa Havalimanı’ndan yapılacak uçuşlar öncesi havalimanına gelen iç ve dış hat yolcuları ile Gazipaşa’ya yapılacak uçuşlar Antalya Havalimanı’na yönlendirildi. Lastiği patlayan uçağın pisten çekilmesinin ardından ise uçuşların yeniden başlayacağı kaydedildi.
 

CAN KAYBI VE YARALI YOK
Yaşanan olayın ardından basın açıklaması yapan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, uçaktan bulunan yolcu ve mürettebatın sorunsuz şekilde tahliye edildiğini belirtti. Pistte de sorun olmadığının altını çizen Altun, “Uçaktaki 4’ü çocuk 188 yolcu tahliye edildi, havalimanından çıkışları yapıldı. Yaralı yok, acil müdahale edilecek durum gerçekleşmemiştir. Bugün 7’si dış hat, 5’i iç hat olmak üzere 12 uçuş planımız vardı. Uçak pisten çekilinceye kadar bu uçuşlarımız iptal edilerek, Antalya’ya yönlendirme yapıldı. Akşam 22.00’ye kadar uçağın çekilmesi çalışmaları sürecek. Bunlar teknik konular, Bakanlık ve Antalya Havalimanından yetkililerin gelmesi ile uçak pistten çekildikten sonra normal uçuşlar başlayacak. Uçağın lastiğinde ve jantında tahribat vardı. Yaralı olduğu ve uçağın yandığı haberleri doğru değil” dedi. 
 

CORENDON’DAN AÇIKLAMA
Yaşanan olayla ilgili Corendon Havayollarından şu açıklama yapıldı: “Corendon Airlines’ın 9 Mayıs tarihinde CAI1031 Köln-Alanya/Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren 9H-TJF tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın inişinde burun dikmesi lastikleri patlamıştır. Lastiklerin patlaması sonrasında uçak pist üzerinde güvenli bir şekilde durmuştur. Gövde üzerine iniş söz konusu değildir, herhangi bir kaza ve kırım durumu yoktur. Yolcularımız uçaktan merdiven ile güvenli bir şekilde indirilmiş olup; yolcularımızda ve uçuş ekibimizde herhangi bir yaralanma veya sağlık sorunu söz konusu değildir. Pistte de aynı şekilde bir hasar durumu mevcut değildir. Uçağın pistten çekilememesi durumu nedeni ile Gazipaşa’ya inişi olan uçuşlar farklı havalimanlarına yönlendirilmektedir. Corendon Airlines Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na planlanan sonraki operasyonlarına Antalya Havalimanı’ndan devam etmektedir.” >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: PİSTTE PANİK