PİKNİK ALANLARIMIZA NE OLDU?

‘Gazipaşa Hepimizin Platformu’ adına yapılan basın açıklamasında Gazipaşa Yat Limanı’nda yıkılan piknik alanlarına karşı duyarsız kalmadıkları ve kaymakam aracılığı ile belediyeye dilekçe verildiği belirtildi.

GÜNDEM 16.06.2023 13:34:00 0
PİKNİK ALANLARIMIZA NE OLDU?

GAZİPAŞA Yat Limanı’nda yıkılan piknik alanlarına karşı duyarsız kalmadıklarının belirtildiği Gazipaşa Hepimizin Platformu’nun yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:“Bilindiği gibi Pazarcı Mahallesi, Selinus kıyısında yat limanı yapımı sürdürülmektedir. Limanın yanında da Gazipaşa halkının yıllardır kullandığı Belediye Parkının onarım nedeniyle geçici olarak kullanılamayacağı duyurulmuştur. Liman alanının da park tarafından yana genişletildiği görülmüştür.”

“DİLEKÇEMİZİ VERDİK AMA CEVAP BAŞTAN SAVMA”

Yat Limanı alanıyla ilgili Gazipaşa Kaymakamlığı aracılığı ile belediyeye dilekçe verdiklerinin açıklandığı yazıda“Yat Limanı alanıyla ilgili olarak 1/1000 ölçekli eski ve yeni durumunun örneğini Bilgi Edinme Yasası gereği doğru bilgileri öğrenmek amacıyla Gazipaşa Kaymakamlığına 11 Mayıs 2023 tarihli dilekçemizi verdik. Yazımız, Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından Gazipaşa Belediyesine gönderilmiştir. Gazipaşa Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 22. 05. 2023 tarih ve E-60140007-115.99-30993 sayılı yazılarında öğrenmek istediğimiz konularla ilgili bizlere açıklayıcı doğru bilgi verilmemiştir. Gazipaşa Yat Limanına ait imar plânı İller Bankası tarafından yaptırılan ‘Gazipaşa İmar Plânı kapsamında 21. 03. 1989 tarih ve 7 sayılı Gazipaşa Belediye Meclis Kararı ile onaylanmış ve bir ay süre ile askıya çıkarılmıştır’ yanıtını verdiler. Bu yanıt, bizim bilmek istediklerimizin yanıtı değildir.Tamamen baştan savmadır” denildi.

BU SORULARIN YANITINI İSTİYORUZ!

Öğrenmek istediğimiz liman ile ilgili bilgileri Bilgi Edinme Yasası gereği Gazipaşa Belediye Başkanlığına bir de basın aracılığıyla sormak istiyoruz diyen çevreciler belediye şu soruları yöneltti:

30 küsur yıldır süren Liman inşaatında plân değişikliği yapılmış mıdır, yapıldıysa askıya çıkmış mıdır? 

Limanın genişletildiği alanda bulunan Gazipaşa Belediyesine ait parsel şimdi kime aittir?

Halkın park olarak kullandığı yerin satıldığı ya da kiralandığı söylenmektedir, bu bilgi doğru mudur?

Yat Limanına otel yapılacağı söylenmektedir. İlk yapılan Yat Limanı inşaatının imar plânında otel ya da konaklama alanı var mıdır?

Planda değişiklik yapıldıysa emsal artışı olmuş mudur? 

Plânda değişiklik yapıldıysa Gazipaşa Belediyesinin onayı alınmış mıdır? >Vildan RENDE

 


Anahtar Kelimeler: PİKNİK ALANLARIMIZA ?