PAZARCI’DA TEMEL ATILDI

Gazipaşa’nın Pazarcı Mahallesi’nde inşa edilecek, Fatma-Abdullah Kızılateş Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

GÜNDEM 22.11.2022 09:13:00 0
PAZARCI’DA TEMEL ATILDI

GAZİPAŞA’NIN Pazarcı Mahallesi’nde çalışmaları başlayan ve mahallenin ilk camisi olacak Fatma - Abdullah Kızılateş Camii’nin temeli dün saat 10.30’da düzenlenen törenle atıldı. Caminin temel atma törenine Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, Saadet Partisi İlçe Başkanı Nuri Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, İlçe Müftüsü Fahri Başar, hayırsever Fatma-Abdullah Kızılateş çifti, kamu ve kurum amirleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Yapılan konuşmaların ardından hayırseverlere hediye takdimi yapıldı. Ardından Pazarcı Mahallesi’nin ilk camisi olacak Fatma-Abdullah Kızılateş Camii’nin temeli atıldı.

GAZİPAŞA’YA HAYIRLI OLSUN

Temel atma töreninde konuşma yapan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun ve Gazipaşa İlçe Müftüsü Fahri Başar, Gazipaşa’nın en kalabalık mahallesi olmasına rağmen camisi bulunmayan Pazarcı’ya cami kazandırılacak olmasından duydukları mutluluğu dile getirerek, caminin ilçemize ve Pazarcı halkına hayırlı olmasını dilediler.

CAMİNİN ÖZELLİKLERİ

Pazarcı Mahallesi’nde inşa edilecek ve mahallenin ilk camisi olma özelliğini taşıyan Fatma - Abdullah Kızılateş Camii, Modernize edilmiş Selçuklu mimarisiyle yapılacak.  Caminin ana binası iki minareli olarak inşa edilecek. Son cemaat yeri ve mahveri bulunan camide aynı anda 500 kişi ibadet edebilecek. Camiden ayrı modern bir şadırvana sahip olacak projede; lavabolar, çocuk bakım odası ve engelli vatandaşlar için ayrılmış engelli rampaları yer alacak.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27