Tarih: 27.04.2024 10:51

PAZARCI'DA HUZUR TOPLANTISI

Facebook Twitter Linked-in

İLÇE Emniyet Müdürlüğü görevlileri, polis-halk ilişkilerini geliştirmek, vatandaşların şikayet ve sorunlarını yerinde birebir iletişim kurarak değerlendirmek ve çözüm üretmek amacıyla Pazarcı Mahallesi’nde huzur toplantısı düzenledi.


Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta ekipleri tarafından Pazarcı Mahallesi’nde polis-halk ilişkilerini geliştirmek, güvenlik ve asayiş konularında halkın tespit, değerlendirme ve beklentilerini doğrudan katılımla sağlamak, daha huzurlu bir yaşam alanı için halkla ortak çalışmalar yapabilmek ve vatandaşların şikayet ve sorunlarını yerinde iletişim kurarak değerlendirmek ve çözüm üretmek amacıyla huzur toplantısı düzenledi. Mahalle muhtarı ile esnaf ve mahalle halkının katıldığı toplantıda katılımcılar, emniyet hizmetlerine yönelik sorunlarını ve beklentilerini birinci ağızdan dile getirdi.


“TRAFİK EĞİTİM ALANININ YERİ DEĞİŞTİLMELİ”
Toplantıda, ehliyet almak isteyen aday sürücülere trafik eğitiminin verildiği trafik eğitim alanının Pazarcı Mahallesi için trafikte büyük yoğunluk ve tehlike oluşturduğuna dikkat çeken çevre sakinleri, trafik eğitimi için başka alanlar bulunmasını talep etti. 


Mahalle halkı, bölgede kaza riskinin çok fazla olduğunu ve sürekli kazaların yaşandığını belirterek “Trafik eğitim alanında akan trafikte yapılan eğitim sürüşlerinde TIR ve hafriyat kamyonları da yer alıyor. TIR, hafriyat kamyonları ve araçların bölgeden hızlı bir şekilde geçmesi, acemi sürücüleri panikletiyor. Panikleyen acemi sürücüler de trafikte büyük yoğunluk yaşatıyor ve trafiği aksatıyor. Ayrıca okul çıkışlarında yaşanan trafik yoğunluğu da velilerimizi endişelendiriyor çocuklarımız için de bir tehlike oluşturuyor. Bu trafik eğitimlerinin daha sakin yerlerde yapılması gerekiyor.


“SORUN ÇÖZÜLMEZSE YOLU KAPATMA EYLEMİ YAPACAĞIZ”
Bu, çok uzun zamandır dile getirdiğimiz bir sorun. Eskiden yoğun olmayan Hacı Peder Caddesi, şuan Pazarcı’nın hastaneye olan tek geçiş alanı. Bölgemizde ticari faaliyet yapan iş yerlerine cezalar yazılarak, ticaretleri zora sokuluyor, aynı şekilde mahallede oturanlar evlerine giriş çıkışta mecburi trafik kurallarını, sürücü kursları alanı yüzünden ihlal ediyor. Sürücü kurslarının trafik eğitim alanının bölgeden taşınması için imza topladık. Gazipaşa Belediyesi’ne ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe verdik. Konu ile Antalya Valisi ile de görüşme talep ettik. Bu soruna bir çözüm bulunmazsa bir sonraki adımımız yolu kapatma eylemi olacak” ifadelerini dile getirdiler. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —