PAZARCI OKUL BEKLİYOR

.

GÜNDEM 25.04.2024 09:23:00 0
PAZARCI OKUL BEKLİYOR

Nüfus ve yeni yapılaşmanın hızla arttığı Pazarcı Mahallesi’nde okul eksiğinin ortaya çıktığını dile getiren Mahalle Muhtarı Tuncel, hayırseverlere şöyle seslendi: “Okul yerimiz hazır. Okulu nereye yapacağız diye bir derdimiz yok. Bu da bizim elimizi güçlendiriyor. İlçemizdeki hayırseverlerden bu alana okul yaptırmaları için destek bekliyoruz.”


GAZİPAŞA genelinde artan nüfus, yeni ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Hızlı yapılaşma ile altyapı, elektrik, sosyal alan ihtiyacının giderek arttığı ilçede, nüfus yoğunluğu fazla olan mahallelerde okul gibi önemli kurumların eksikliği ve yetersizliği, dikkat çekiyor. Bu mahallelerden en önemli ise Pazarcı Mahallesi... Son yıllarda artan yapılaşma ve nüfus nedeniyle mahallede yer alan ve devlete bağlı tek ilköğretim okulu olan Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu, Pazarcı’nın yoğunluğunu kaldırmakta zorlanıyor. 
 

MAHALLELİ YENİ OKUL İSTİYOR
Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’na alternatif olarak mahallede okul alanı olarak ayrılan alana yeni bir ilköğretim okulunun kazandırılması bekleniyor. Okulun verdiği eğitim kalitesinden memnun olan veliler, artan öğrenci sayısı ile eğitimdeki verimin düşmesinden endişe ediyor. Her yıl, okula ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin, mezun olan öğrencilerden fazla olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, okuldaki derslik sayısının arttırılmasını ya da mahalleye yeni bir okul yaptırılmasını talep ediyor. 
 

“YER SORUNUMUZ YOK”
Mahallesine bağlı Karadağ Mevkii’nde okul yapılacak alanın hazır olduğunu dile getiren Pazarcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tuncel, “Sürekli artan mahalle nüfusumuz, özellikle ilköğretim okulu açığımızı ortaya çıkardı. Okulların doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Mahallemiz içerisinde yer alan Karadağ Mevkii’nde 5 bin 350 metrekare arazi ilköğretim okulu yapılması için ayrıldı. Okul yerimiz hazır. Okulu nereye yapacağız diye bir derdimiz yok. Bu da bizim elimizi güçlendiriyor. İlçemizdeki hayırseverlerden bu alana okul yaptırmaları için destek bekliyoruz” dedi. 


“DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, geçtiğimiz yıl gazetemize yaptığı açıklamada, “Hayırseverlerimizin okul yaptırmak gibi bir talebi olursa, bölgenin ihtiyacını karşılayacak tam donanımlı bir okul yaptırmak istiyoruz. Gelen talebin ardından okulun toplam maliyeti hesaplanarak, hayırsevere bildirilecek. Hayırseverimiz, toplam maliyetin yüzde 51’ini karşılarsa, okulun isim hakkını hayırseverimize vereceğiz. Okul konusu, ilçemiz için çok önemli. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var” ifadelerini kullanmıştı. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27