Tarih: 04.07.2024 09:34

PAZARCI 2’NCİ OKULU İSTİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, nüfusun hızla artarak 10 binlere dayandığı Pazarcı Mahallesi’nde ikinci bir okulun eksikliği yaşanıyor. Mahallede yer alan Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda yoğunluğun her yıl arttığına dikkat çeken mahalle sakinleri, mahalleye ikinci bir ilköğretim okulunun yapılmasını talep ediyor. 


GAZİPAŞA genelinde artan nüfus, yeni ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Hızlı yapılaşma ile altyapı, elektrik, sosyal alan ihtiyacının arttığı ilçede, nüfusun hızla arttığı ve yoğun olduğu mahallelerde okul gibi önemli kurumların eksikliği göze çarpıyor. Nüfusun hızla artarak 10 binlere dayandığı Pazarcı Mahallesi de bu mahallelerden biri. Son yıllarda artan yapılaşma ve nüfus nedeniyle mahallede yer alan ve devlete bağlı tek ilköğretim okulu olan Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor. 


VATANDAŞ YENİ BİR OKUL BEKLİYOR
Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nun, mahallede artan nüfus ve öğrenci sayısı nedeniyle önümüzdeki yıllarda kapasite sıkıntısı çekeceğine vurgu yapan vatandaşlar, mahallede uygun bir noktaya ikinci bir ilköğretim okulunun kazandırılmasını bekliyor. Okulun verdiği eğitim kalitesinden memnun olan veliler ise, artan öğrenci sayısı ile eğitimdeki verimin düşmesinden endişe ediyor. Her yıl, okula ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin, mezun olan öğrencilerden fazla olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, okuldaki derslik sayısının arttırılmasını ya da mahalleye yeni bir okul yaptırılmasını talep ediyor. 


Yaklaşık 10 bin nüfuslu mahallede; devlete bağlı iki lise ile bir ilköğretim okulu ve bünyesinde ilköğretim ve lise bulunan bir özel okul yer alıyor. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —