PATLAKLAR BİTMİYOR!

Gazipaşa’da DSİ’ye ait su borusunun patlaması sonucunda bir sera ile içinde ekili bulunan salatalıklar ve portakal bahçesi zarar gördü.

GÜNCEL 9.12.2022 10:12:00 0
PATLAKLAR BİTMİYOR!

GAZİPAŞA’DA Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait bir su borusu daha patladı. Gazipaşalı çiftçiler, ilçede tarımsal su sorununu çözmek için inşa edilen Gökçeler Barajı’ndan umduğunu bulamadı. Gökçeler Barajı’nın inşasının ardından çiftçileri suyla buluşturması için hayata geçirilen Gazipaşa Ovası Sulama Suyu Projesi, meydana gelen patlaklar nedeniyle çiftçilerin ve hattın geçtiği güzergahlarda ikamet eden vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Macar’da meydana gelen son patlamada, bir sera ile içinde ekili bulunan salatalıklar ve portakal bahçesi zarar gördü.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ İLE PATLADI

Olay, dün gece saat 00.30 sıralarında ilçeye bağlı Macar Mahallesi, Kömürlük mevkiinde meydana geldi. Gökçeler Barajı’nda toplanan ve çiftçilerin tarımsal sulamada kullandığı suyu taşıyan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait su borusu büyük bir gürültü ile patladı. Çıkan suyun basıncıyla yol ikiye bölünürken, yoldan kopan asfalt parçaları hemen yanında bulunan seranın camlarını parçaladı. Patlaktan dışarı boşalan tonlarca su, seranın içinde ekili bulunan salatalıklara ve portakal bahçesine zarar verdi. Patlak nedeniyle mahallede bulunan bazı hanelere ulaşımda sıkıntı yaşandı.

VATANDAŞLAR DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Durumun yetkililere bildirilmesinin ardından boruya gelen su kesildi. Sabah saatlerinde patlağın yaşandığı noktaya gelen ekipler, bölgeyi güvenlik şeridiyle kapattı. Patlak nedeniyle zarar gören borunun ne zaman yapılacağı merak konusu olurken, ürünleri ve serası zarar gören vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27