PATLAKLAR BİTMİYOR!

Gazipaşa’nın Hasdere Mahallesi’nde DSİ’ye ait su borusunun patlaması sonucunda bölgede üretim yapan çiftçilerin seralarında zarar oluştu.

GÜNDEM 14.08.2024 09:32:00 0
PATLAKLAR BİTMİYOR!

GAZİPAŞALI çiftçiler, ilçede tarımsal su sorununu çözmek için inşa edilen Gökçeler Barajı’ndan umduğunu bulamadı. Gazipaşa’nın Hasdere Mahallesi’nde Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait bir su borusu daha patladı. Gökçeler Barajı’nın inşasının ardından çiftçileri suyla buluşturması için hayata geçirilen Gazipaşa Ovası Sulama Suyu Projesi, meydana gelen patlaklar nedeniyle çiftçilerin ve hattın geçtiği güzergahlarda ikamet eden vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. 


BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ İLE PATLADI
Olay, pazartesi günü öğleden sonra gece saat 17.00 sıralarında ilçeye bağlı Hasdere Mahallesi’nde meydana geldi. Gökçeler Barajı’nda toplanan ve çiftçilerin tarımsal sulamada kullandığı suyu taşıyan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait su borusu büyük bir gürültü ile patladı. Çıkan suyun basıncıyla bir anda ortalık göle döndü. Patlamanın meydana geldiği noktada bulunan Süleyman Gülcan, Hüseyin Tekin ve Hamza Dönmez isimli üreticilerin seralarında zarar oluştu. 6 dönüm kapalı alanın zarar gördüğü belirtilen patlamada, bazı seraların duvarları yıkıldı.  


“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR”
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Hasdere Mahallesi Muhtarı Naci Tosun, mahallesinde meydana gelen boru patlağı nedeniyle 3 vatandaşın seralarında zarar oluştuğunu söyledi. Muhtar Naci Tosun, “Barajdan gelen DSİ’ye ait su borusunda patlama meydana geldi. Mahalle sakinlerimizden Süleyman Gülcan, Hüseyin Tekin ve Hamza Dönmez’in seralarında toplamda 6-7 dönümlük alanda zarar oluştu. Suyun kuvvetli aktığı bazı noktalarda ise sera duvarları yıkıldı. Vatandaşlarımız mağdur durumda” dedi.


VATANDAŞLAR DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ
Durumun yetkililere bildirilmesinin ardından boruya gelen su kesildi. Patlağın yaşandığı noktaya gelen ekipler, bölgeyi güvenlik şeridiyle kapattı. Patlak nedeniyle zarar gören borunun ne zaman yapılacağı merak konusu olurken, ürünleri ve serası zarar gören vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. 


BİRÇOK MAHALLEDE PATLAK YAŞANDI
Gazipaşa Ovası Sulama Suyu Projesi, meydana gelen patlaklarla sık sık gündeme geldi. Hasdere Mahallesi’nde yaşanan patlamadan önce geçtiğimiz aylarda Korubaşı Mahallesi’nde de bir patlama meydana gelmiş, yine üreticiler zarar görmüştü. İlçemizde Hasdere, Korubaşı, Çobanlar, Macar ve Beyrebucak mahallelerinde yaşanan patlamalarda yüzlerce dönüm açık ve kapalı üretim alanı ile portakal ve avokado bahçeleri zarara uğradı. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: PATLAKLAR BİTMİYOR!