Tarih: 29.12.2023 09:45

"PARTİMİN KARARINA SAYGILIYIM"

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Belediye Başkanı ve belediye başkan aday adayı Mehmet Ali Yılmaz, geçtiğimiz gün akşam CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz Başkanlığı’nda CHP Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayları Cemburak Özgenç, Turan Gülcan, Ali Haydar Dikmen, Ali Kızılateş, Yavuz Çelik, Deniz Özdemir, Oya Çalık Başeğmez ve Murat Özçelik’in de katıldığı toplantıda önseçim yapılarak başkan adayının belirlenmesi gerektiği yönündeki kararı reddetmiş ve tutanağı imzalamamıştı. Dün yaptığı basın toplantısı ile kararı imzalamama gerekçesini açıklayan Mehmet Ali Yılmaz, “Kendimi parti meclisinin ya da yetkili organlarının üstünde görmüyorum. O nedenle böyle bir bildirinin imzalanmasını da doğru bulmuyorum. O nedenle de imza atmadım.” dedi.


“KARARI PARTİNİN YETKİLİ KARAR ORGANLARI VERECEK”
Toplantının detayı ile ilgili konuşan Yılmaz “Tutanağı benim de imzalamamı istediler. Biz daha önce de bir araya gelip toplanmıştık. Ben imzalamak istemedim. Sebebi de şu; Aday adaylığı başvurusu başlamadan önce partimizin yetkili organları, Genel Başkanımız şöyle bir açıklamada bulunmuştu: ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) sahip olduğu belediyelerde belediye başkanlarıyla ilgili olarak genel merkezimizce bir inceleme araştırma yapacağız, gerekirse anket yapacağız. Başarılı bulduğumuz başkanlarla yolumuza devam edeceğiz. Kazanamayacağını düşündüğümüz ya da başarılı bulmadığımız, değişmesinin uygun olacağını düşündüğümüz başkanlarımıza da teşekkür edip yerine de başka arkadaşlarla devam edeceğiz.’ demişlerdi. Hala da aynı şeyi söylüyorlar. Bu amaçla da Antalya’ya 4 kişilik bir heyet gönderdiler. 2 tanesi milletvekili… 2 tanesi de parti Meclisi Üyesi… Hatta Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, Gazipaşa’ya bizzat geldi. Gece 4 buçuğa kadar da çalıştı. Bütün aday adayları ile tek tek görüştüler. Benimle de görüştü. Yine parti yöneticileri ile de tek tek görüştüler.” ifadelerini kullandı.


“SÜRECİN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUM”
Yılmaz, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Burada yaptılar mı bilmiyorum ama diğer ilçelerde sokağa inip esnafla ya da karşılaştıkları insanlarla da sohbet edip, Belediye Başkanından memnun musunuz ya da çalışmalarını nasıl buluyorsun gibi sorular sorup görüşleri alındı. Güzel bir çalışma yaptılar. Bununla yetinmediler, 4 kurul üyesinin bulunduğu ortama Antalya İl Başkanlığı’na yine mevcut belediye başkanlarını tek tek çağırıp görüştüler. Aynı şekilde il yöneticileri ile de tek tek görüştüler. Büyükşehir için ne düşünüldü, ilçe belediyeleri için ne düşünüldü tek tek soruldu, notları aldılar gittiler ve bir rapor hazırlayıp bu raporu parti meclisine sundular. Şimdi ben sürecin bu şekilde tamamlanmasını bekliyorum. Dolayısıyla şuanda önseçim ya da atama yapılsın görüşünde olamam.” 


“HER TÜRLÜ KARARIN ARKASINDAYIM”
Seçim ile ilgili her türlü kararı partinin yetkili organlarının vereceğini dile getiren Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Ali Yılmaz, “Partinin yetkili organları inceleme sonucunda önseçim de diyebilir… Merkezi atama yapılacak da diyebilir… Ya da bana teşekkür de edip, biz başka bir arkadaşla çalışmamıza devam edeceğiz de diyebilir.  Ben partimin vereceği her türlü karara saygılıyım ve sonuna kadar arkasındayım. Kendimi parti meclisinin ya da yetkili organlarının üstünde görmüyorum. O nedenle böyle bir bildirinin imzalanmasını da doğru bulmuyorum. O nedenle de imza atmadım. Zaten partim karar verecek. Önseçim ise önseçim… Atama ise atama...” şeklinde konuştu.


“ÖNSEÇİMDEN KORKAN BİRİ DEĞİLİM” 
2019’da yapılan seçimde de önseçimle geldiğini hatırlatan Yılmaz, “Bildiğiniz gibi 2019’da önseçimle gelmiş bir başkanım. Belki yaklaşık 250 belediyemiz var. Toplasak benim gibi önseçimle gelen 5, 6 kişi vardı. Çünkü o tarihte 15 yerde önseçim yapılmıştı. Bunlardan biri de Gazipaşa idi. Dolayısıyla önseçimden korkan biri de değilim. 2019’da yine bu şekilde bir talep geldiğinde aynen şunu demiştim ‘Partimde birinci çıkamıyorsam ilçede nasıl çıkacağım?’ Şuanda da aynı görüşteyim. Benim önseçimden her hangi bir korkum yok. Partim öyle bir karar alırsa ve benim de girmemi uygun görürse ben de aslanlar gibi girerim. Partimden çıkarsam adaylığım devam eder ve iddiamı sürdürürüm. Çıkamazsam da çıkan arkadaşa başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —