ÖZGÖRÜ’DEN SALDIRI AÇIKLAMASI: KORKMUYORUZ

İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırı hakkında konuşan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Özgörü, siyaset dilinin nefret dili haline geldiğini belirterek,

SİYASET 1.04.2023 18:11:00 0
ÖZGÖRÜ’DEN SALDIRI AÇIKLAMASI: KORKMUYORUZ

“Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir!” dedi. 

İYİ PARTİ İstanbul İl Başkanlığı dün sabaha karşı kurşunlandı. Parti binasının camına isabet eden kurşunlardan biri kafeterya bölümündeki koltuğa saplandı. Saldırgan olay yerinden kaçarken polis binada incelemelerde bulundu. İstanbul Valiliği de saldırıya ilişkin tahkikat başlatıldığını duyurdu. İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Av. Nazmiye Gül Özgörü, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlanması olayı hakkında açıklama yaptı. Başkan Özgörü, yaşanan saldırının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyon programında Meral Akşener’e yönelik söylediği “Beni kendinle uğraştırma” sözlerinin ardından yapıldığına dikkat çekti. 

“SİYASET DİLİ NEFRET DİLİ HALİNE GELMİŞ”

Siyaset dilinin nefret diline dönüştüğüne vurgu yapan Özgörü, “Partimizin İstanbul İl Başkanlığı’na dün sabah saatlerinde menfur bir silahlı saldırı eylemi gerçekleşmiştir. Bu saldırının, televizyon ekranlarında “Beni kendinle uğraştırma” dilinin kullanılmasından bir gün sonra olması da çok manidardır. Günümüzde siyaset dili nefret dili haline gelmiş ve ülkenin birleştirici gücü olması gereken Cumhurbaşkanlığı makamı maalesef ki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olarak adlandırılan ve anayasal literatürde dahi geçmeyen bir sistem nedeniyle bir kısım vatandaşını öteleştiren ayrıştıran bir makam durumuna sokulmuştur” dedi. 

“DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEZDİK”

Yapılan saldırılara, şiddet ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini dile getiren Başkan Özgörü, “Evet, bu gün il başkanlığımız kurşunlandı, yarın ne olacağı ise meçhul. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız. Bu nefret dilini 14 Mayıs akşamında sona erdireceğiz. Siyaseti, senin görüşünde olmayanları ötekileştirmeden, kucaklayıcı bir dil kullanarak yapmak, bu ülkenin geleceğinin teminatı olacaktır. Bu tür saldırılar, şiddet ve tehdit dili bizi hiçbir zaman yıldıramaz ve yolumuzdan döndüremez. Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in deyimiyle “Demirden korksak trene binmezdik.” Bizi korkutamayacaksınız, bizi yıldıramayacaksınız, bizi yolumuzdan çeviremeyeceksiniz” diye konuştu.