ÖZGENÇ’TEN ‘ÖNLEM ALIN’ ÇAĞRISI

.

GÜNDEM 20.09.2023 16:10:00 0
ÖZGENÇ’TEN ‘ÖNLEM ALIN’ ÇAĞRISI

Eski Başkan Özgenç, Selinus Sahili’nde kendi döneminde 10 dönümlük meydan alanı olarak ayrılan ve çevresinin ise 2 katlı ticari alan olarak belirlenen bölgede, yeni 18 uygulaması ile birlikte tehlike çanlarının çaldığını belirterek, belediyeye ‘önlem alın’ çağrısı yaptı.

 

GAZİPAŞA Belediyesi eski Başkanı Cemburak Özgenç, kendi döneminde Selinus Sahili’nde Gazipaşa Yat Limanı’nın girişinde bulunan, Uluhendek’in bitişiğinde “meydan alanı” olarak ayrılan 10 dönümlük arazinin son yapılan 18. madde uygulaması ile birlikte kamu eline geçtiğini belirtti. Söz konusu alanın çevresinde yine kendi döneminde 2 katlı ticari alanlar planlandığını dile getiren Özgenç, mülk sahibi bazı vatandaşların yasal haklarını kullanarak, parsellerine ruhsat alma talebinde bulunduklarını söyledi. Söz konusu meydan alanının çevresindeki ticari alanlara verilecek ruhsatlarla bölgedeki bütünselliğin bozulacağını ifade eden Özgenç, çözüm önerisi olarak bölgeyle ilgili ‘Kırmızı Kot’ çalışmalarının yapılması konusunda Gazipaşa Belediyesi’ne çağrıda bulundu. 

 

“MÜLK SAHİPLERİ RUHSAT ALMAK İSTİYOR”

Kendi döneminde yapılan çalışmalar ve bölgenin şu anki durumu hakkında bilgi veren Özgenç, “İlçemiz yat limanının da içinde bulunduğu alanın Koruma amaçlı imar planları; 2007 yılında gerek Gazipaşa Belediye Meclisimiz, gerek Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ve gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır. Şuan da bu bölgenin, 3194 Sayılı Yasanın 18. Maddesi uygulaması bitirilmiş ve tapuya tescil edilmiştir. Tam yat limanına girerken hemen sağda ve Uluhendek’in bitişiğinde; 10 dönümlük bir meydan ve etrafında 2 katlı ticari alanlar planlamıştık. Şimdi 18. madde uygulaması ile birlikte bu meydan kamu eline geçmiştir. Ancak son günlerde mülkiyet sahibi bazı vatandaşlarımız yasal hakları gereği, meydanın kenarında ki parsellerine ruhsat almak istemektedir” dedi. 

 

“HEPİMİZİ ÜZECEK TİCARİ KÜTLELER ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Bölgede yaşanacak sorunlar ve çözüm önerilerini de sıralayan Özgenç, “Bu mimari projelerin mutlaka ama mutlaka Gazipaşa Belediyemizin belirleyeceği bir bütünsellik içerisinde tasarlanması, bölge ve ilçemiz için hayati bir önem taşımaktadır. Aksi halde ilçemiz için yeni bir cazibe alanı olma şansı olan bu meydan ve onu bütünleyecek olan ticari kütleler bir uyum içerisinde olmazlarsa ne yazık ki ortaya çok çirkin yapılaşmaların çıkması kaçınılmazdır. Sayın Belediye Başkanımız, belediyede bulunan mimarlar ve şehir plancıları ile birlikte, çok acil olarak bu bölge için, mimari projeleri bütünsel bir anlayışa kavuşturacak çalışmaları yapmalıdır. Aksi halde farklı renk, farklı cephe malzemeleri, garip çatılardan oluşan ve hepimizi üzecek bir meydan ve onu çevreleyen ticari kütleler ortaya çıkacaktır. Yat limanı inşaatı bitmek üzeredir. Burada acil olarak oluşturulacak Kırmızı Kot çalışmaları, Çevre düzeni çalışmaları ve Mimarı bütünselliği sağlayacak çalışmalar hayati önem arz etmektedir” diye konuştu.

 

ÖNLEM ALIN ÇAĞRISI YAPTI

Konuyla ilgili önem alınması çağrısında bulunan Özgenç, “Sayın Belediye Başkanımız ve değerli Belediye çalışanlarımızın bu konuya önem göstereceklerine inanarak, çalışmalarında başarılar diler, biran önce önlem alınmasını Gazipaşa’mız adına önermek istemekteyim” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27