Tarih: 22.03.2023 16:19

ÖZEL ÖĞRENCİLER DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, özel öğrenciler ile depremzede çocuklar, Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğünce temin edilen fidanları 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ile 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Macar mevkii ormanlık alanda çam ağacı fidanlarını toprakla buluşturdu. Dün saat 11.00’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen fidan dikme etkinliği, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Şube Müdürü Bilal Dal, Down Sendromlu özel çocuklar, ilçede eğitim gören depremzede öğrenciler, öğretmenleri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinlikte geleceğe nefes olabilmek adına 800 adet fidan dikildi.

HER İKİ ÖĞRENCİ GRUBUNU BİRLEŞTİRDİK

Etkinlik sonrası açıklama yapan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun “Bugün Down Sendromlu çocuklarımıza ve de depremden etkilenen misafirlerimizle birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Hem onlara ağaç dikmeyi öğretiyoruz hem de enerjilerini atmalarını sağlıyoruz. Tabi bugün özel bir gün olduğu için de her iki öğrenci grubumuzu birleştirdik. Bir aradayız öğrencilerimizle, birazdan ikramlarımız olacak hep beraber neşeli bir gün geçirmeyi umuyoruz. Ve bu sayede de öğrencilerimize bir arada olma fırsatını elde ettik. Bu organizasyonda emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerimize, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimize ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, bu güzel günümüzde bize eşlik ettiğiniz için.” dedi.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ

Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül de “Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü. Bu kapsamda ilçemizde Down Sendromlu öğrencilerimizi getirerek burada bir farkındalık yaratmak istedik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tür farkındalık çalışmalarına önem veriyoruz. Ayrıca büyük bir deprem sonrası ciddi bir deprem bizi öğrencimiz var ilçemizde onlar da buraya getirdik onlar da bu farkındalığın içerisinde olsun istedik. Hem de açmalarını istedik. Bu tür özel günlerde öğrencilerimizin yanındayız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalarımız devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Program sonunda öğrencilere yemek ikram edilerek çeşitli hediyeler verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —